وصول ۶۰ تقاضای سرمایهگذاری به ارزش ۲۴۰۰ میلیارد تومان در بندر چابهار
احمدعلی موهبتی امروز در همایش بینالمللی توسعه چابهار که در سواحل مکران و بندر چابهار در حال برگزاری است، اظهار داشت: بندر چابهار و سواحل مکران دارای قابلیتها و پتانسیلهای زیادی است و برگزاری چنین نشستها موجب معطوف شدن نگاهها به این منطقه خواهد شد.
وی ادامه داد: مشارکتی که امروز بین کشورها در حوزه چابهار رخ داده است، مشارکتی بنیانی و محکم در مسیر همگرایی منطقهای است، کریدور و دالانی که موانع جریانهای اقتصادی در سراسر منطقه را از بین خواهد برد، زمینه ورود سرمایه و فناوری نوین را در منطقه فراهم خواهد کرد و در این میان نقطه تلاقی و تمرکز بندر چابهار خواهد بود.
استاندار سیستان و بلوچستان به توجهات خاص مقام معظم رهبری به توسعه سواحل مکران و دستورات ایشان تاکید کرد و گفت: در سالهای گذشته با نگاه ویژه رهبری و اقدامات دولت اقدامات شایستهای در این خطه انجام شده است. افزایش ظرفیت بندر چابهار به بیش ۸ میلیون تن و قابلیت پهلوگیری کشتیهای پهنپیکر در کنار آغاز احداث راهآهن چابهار ـ زاهدان ـ میلک فصل جدیدی در ترانزیت منطقه را رقم زده است.
وی ادامه داد: تقویت پیوند ملتهای منطقه و کمک به کشورهای محصور در خشکی از طریق بندر چابهار ارتقای مولفههای اقتصادی و اجتماعی مردم کشورهای منطقه از طریق افزایش تبادلات منطقهای و توسعه اقتصاد دریامحور از راهبردهای اصلی توسعه بندر چابهار است.
موهبتی افزود:در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد تجارت دنیا از طریق دریا است و حمل و نقل دریایی بزرگترین و ارزانترین راه تجارت است.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: به دنبال شکل گیری مناسبات جدید تجاری زمینه سرمایهگذاری، اشتغال، تکنولوژی و بروز و ظهور فناوری و دانش نوین در منطقه فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به موافقتنامه چابهار گفت: این نهتنها برای سه کشور ایران، هندوستان و افغانستان بلکه برای همه کشورهای منطقه مغتنم است.
موهبتی افزود: ما هیچ محدودیتی برای توسعه همکاری با صاحبان سرمایه نداریم و کشورهای محصور در خشکی میتوانند از ظرفیتها و استعداد بندر چابهار بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از یک میلیارد دلار در بندر چابهار سرمایهگذاری شده است و بیش از ۶۰ تقاضا با ۲۴۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری وصول شده که در حال بررسی و انعقاد قرارداد است و دولت در این باره با نگاه ویژه به ظرفیتهای چابهار مشوقها و مزیتهای ویژهای را فراهم کرده است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: میتوان مسیر مستحکمی در سراسر منطقه از آسیا تا اروپا با محوریت بندر چابهار ایجاد کرد و البته این هدف برای تحقق نیازمند مشارکت همه کشورهای منطقه و پیوستن به موافقتنامه چابهار و سرمایهگذاری است.