رویترز: ایران مخفیانه در پی خرید نفتکش دست دوم است
خبرگزاری رویترز از تلاش ایران برای خرید مخفیانه چند نفتکش دست دوم خبر میدهد. ناوگان دریایی ایران فرسوده است و ایران با بازگشت تحریمهای آمریکا نمیتواند به سادگی نفتکش جدید بخرد.
با خروج رئیس جمهوری آمریکا از توافق اتمی با ایران تحریمهای این کشور علیه جمهوری اسلامی دوباره اجرایی شده است. خبرگزاری رویترز چهارشنبه ۲۲ اسفند (۱۳ مارس) از توقف مذاکرات ایران با کره جنوبی برای خرید ده نفتکش بزرگ خبر داد.
به نوشته این خبرگزاری پاناما حداقل ۲۱ نفتکش فرسوده ایران را از لیست خود حذف کرده است و تهران حال در پی جایگزینی برای آنها میگردد.
رویترز به نقل از منابع خود نوشته که ایران در کشورهایی مانند ویتنام دنبال نفتکش دست دوم میگردد.
تحریمهای آمریکا علیه ایران شامل محدویتهایی علیه بنادر، بخش انرژی و حمل و نقل محصولات نفت و گاز ایران میشود. اما در حال حاضر معافیتهایی برای هشت کشور در نظر گرفته شده که مشتری نفت ایران هستند و اعلام کردهاند که نمیتوانند به سرعت جایگزینی برای نفت ایران پیدا کنند.
بزرگترین خریداران نفت ایران یعنی چین، هند و ژاپن هنوز میتوانند به خرید نفت خام از ایران ادامه دهند. تولید روزانه نفت ایران در حال حاضر به حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه میرسد و این کشور ۹ درصد نفت اپک را تولید میکند.
صادرات نفت برای حکومت ایران حیاتی است. حدود ۷۰ درصد بودجه دولت ایران از صادرات نفت تامین میشود. اما ناوگان دریایی ایران نیازمند نفتکشهای بهتری است. اگر ایران در صادرات نفت خود با مشکل مواجه شود، اقتصاد این کشور گرفتار پیامدهای سنگینی خواهد شد.
خبرگزاری رویترز نوشته است فروشندگان احتمالی نفتکشهای دست دوم به ایران محتاط خواهند بود. یک شبکه یونانی که در زمان تحریمهای پیشین به ایران کمک کرده بود تا نفتکش جدید بخرد، حال در فهرست سیاه قرار دارد. شرکتهای بیمه غربی هم میدانند همکاری با ایران در زمینه صادرات نفت پیچیده خواهد بود.
مهدی ورزی یک مشاور مستقل نفت به خبرگزاری رویتزر گفته است: «به هر بخشی نگاه کنید، فعالان اقتصادی این نکته را مد نظر دارند که همکاری با ایران به معنای قطع دسترسی آنها به سیستم مالی آمریکاست.»