تولید روزانه گاز به زودی به هزار میلیون متر مکعب می‌رسد

وزیر نفت گفت: تولید روزانه گاز به زودی به هزار میلیون متر مکعب می‌رسد.

بیژن زنگنه در آیین افتتاح پالایشگاه‎های فاز ١٣ و فاز ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی گفت: خوشحالم که امسال این افتتاح در آستانه چند عید یعنی تولد امام جواد (ع)، تولید امیرالمومنین (ع)، عید نوروز و سالروز ملی شدن صنعت نفت روی می‌دهد.

وزیر نفت ادامه داد: در سال ٧۶ نخستین قرارداد توسعه پارس جنوبی امضا شد و تا مرداد ٨۴، بهره‌برداری پنج فاز انجام شد و از ٨۴ تا ٩٢، ۵ فاز نیمه‌تمامی که تحویل شده بود به انجام رسید.

زنگنه گفت: در سال‌های ٩٢ تا ٩٧ نیز در آخر ٩٣ فاز ١٢ و در آخر ٩۴ فازهای ١۵ و ١۶ و در ٢۵  فروردین سال ٩۶  نیز ۶  فاز متعارف افتتاح شد و امروز ۴ فاز دیگر افتتاح می شود که در مجموع به ١۵ فاز از نظر پالایشگاه می‌رسد.

زنگنه با تاکید بر این که تلاشمان این است که تا میانه سال ٩٨، سه فاز دریایی مربوط به فازهای ١۴، ١٣ و ٢٢ تا ٢۴ را به بهره برداری برسانی ادامه داد: با اتمام طرح‌های در دست اقدام (به جز فاز ١١)، ظرفیت تولید روزانه گاز ما به ٧۵٠ میلیون متر مکعب در پارس جنوبی می‌رسد.

به گفته زنگنه، میانگین تولید گاز کشور در سال ٩٢ حدود ۶٢٢ میلیون متر مکعب بوده است که این رقم امسال به ٨۴١ میلیون متر مکعب رسیده است.

وزیر نفت با بیان این که تولید گاز کشور به‌طور میانگین روزانه در سال ٩٨ به ٨٨٠  و در سال ٩٩ به ٩۵٠ میلون متر مکعب می‌رسد گفت: این رقم به‌طور میانگین است؛ تولید روزانه گاز به زودی به هزار میلیون متر مکعب می‌رسد.

به گفته این مقام مسئول، تولید روزانه گاز در پارس جنوبی هم‎اکنون به طور میانگین ۶١٠ میلیون متر مکعب و ظرفیت تولید ۶۶٠ میلیون  مترمکعب است.

وزیر نفت در ادامه با اشاره به این نکته که افزایش تولید گاز در پارس جنوبی منتهی به کاهش سهم سوخت مایع نیروگاه‌ها شده است؛ گفت: امسال در صادرات رکورد زدیم که به برکت تلاش‎ها در پارس جنوبی و دیگر نقاط بوده است.

وی در پایان تاکید کرد: با توجه به حجم گازرسانی در سال‌های اخیر، در اواسط سال ٩٨ از ٩۵ درصد تعهد پوشش گازرسانی جمعیت کشور عبور می‌کنیم. امسال نیز بالغ بر ٣٠٠٠ روستا را گازرسانی کرده‌ایم.

از نظر زیست محیطی، مقدار گازهای فلر در پالایشگاه‌های اول تا پنجم مستمرا کم شده و کمتر هم خواهد شد. به برکت برجام توانسته‌ایم دستگاه‌های که از خارج نمی‌دادند را وارد کنیم و قبل از اعمال تحریم‌ها کالاهای مهم را وارد کشور کردیم.

دستگاه‌های جداکننده سولفور از گاز همه راه‌اندازی می‌شود و بخش عمده نگرانی زیست محیطی رفع خواهد شد و باقی پالایشگاه‌ها هم وقتی به دست بهره‌بردار می‌رسد، گاز خروجی آن تنظیم می‌شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن