آمریکا به مالزی و سنگاپور درباره تجارت نفتی با ایران هشدار داد
به گفته یکی از مقامات بلندپایه وزارت خزانهداری آمریکا این کشور در تلاش است که میزان هوشیاری سنگاپور، مالزی و کشورهای دیگر را در ارتباط با تجارت نفتی با ایران و پیامدهای آن بالا ببرد.
سیگال مندلکر، معاون امور تروریسم و اطلاعات مالی در وزارت خزانهداری آمریکا تصریح کرد که ایالات متحده بر آن است، سطح هوشیاری سنگاپور، مالزی و دیگر کشورها را نسبت به تجارت نفتی با جمهوری اسلامی و نیز پیامدهای سرپیچی از تحریمهای آمریکا را افزایش دهد.
او در جریان سفر آسیایی خود در نشستی خبری در سنگاپور همچنین از تلاشهای آمریکا برای «تشدید فشارها» بر جمهوری اسلامی سخن گفت.
مندلکر با اشاره به سنگاپور و مالزی خاطرنشان ساخت: این مهم است که این کشورها از راههای گوناگون جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریمها از طریق تجارت نفتی و فریب جامعه جهانی آگاه باشند.
معاون وزارت خزانهداری آمریکا افزود که طی روزهای آینده در دیدارهای آتی خود با مقامهای سنگاپور، مالزی و هند پیامدهای خطرناک تجارت نفتی این کشورها با جمهوری اسلامی را مورد بحث قرار خواهد داد. مندلکر قرار است از جمله با وزیران دارایی و بازرگانی سنگاپور دیدار و مذاکره کند.
این مقام آمریکایی تصریح کرد که سفرش در راستای افزایش فشارهای ایالات متحده بر جمهوری اسلامی انجام میگیرد. او در نشست خبری خود در سنگاپور به اقدامات گوناگون اخیر آمریکا به منظور تشدید تحریمها علیه ایران اشاره کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه ۶ فروردین (۲۶ مارس) ۲۵ فرد حقیقی و شرکت را به فهرست تحریمهای ایران افزود.
مندلکر گفت: «ما ایران را به «رادیواکتیوی» برای جامعه بینالملل تبدیل میکنیم.»
روز ۸ فروردین ۲۸ مارس نیز برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران از تلاش موفقیتآمیز واشنگتن برای کاهش توان جمهوری اسلامی در انجام معاملات نفتی سخن گفته بود.
بنا بر اظهارات هوک دولت آمریکا تنها به تعدادی انگشتشمار از کشورها معافیت از تحریم نفتی ایران داده است.
او در عین حال خاطرنشان کرده بود: «معافیت از تحریم خرید نفت ایران ۱۲ اردیبهشت پایان مییابد و وزیر خارجه پس از مشورت با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا تصمیم نهایی را اعلام میکند.»
دولت آمریکا در اوایل نوامبر ۲۰۱۸ هشت کشور را به مدت شش ماه از تحریم خرید نفت ایران معاف کرد. این مهلت در ماه مه ۲۰۱۹ به پایان میرسد. این کشورها عبارتاند از: ایتالیا، تایوان، ترکیه، ژاپن، چین، کره جنوبی، هند و یونان.
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در این رابطه همچنین تصریح کرد که آمریکا قصد تمدید معافیت از تحریم را ندارد.
هوک افزود، درسی که دیگر کشورها باید از تحریم ایران بگیرند این است که جمهوری اسلامی برای ایجاد شرکتهای صوری هویت اصلی خود را پنهان میکند و این امر برای کشورهای خارجی که بنا دارند با ایران وارد معامله شوند، خطراتی را ایجاد میکند.
به گفته او دولت آمریکا هماکنون در حال افشای شبکههای وسیع شرکتهای صوری ایرانی بوده و همه آنها را تحریم خواهد کرد.