قشم قطب گازی خلیج فارس میشود
سرپرست منطقه عملیاتی قشم در شرکت نفت فلات قاره ایران از آغاز شمارش معکوس بهرهبرداری از تاسیسات فرآورش گاز میدان مشترک هنگام خبر داد و گفت: جزیره قشم با بهره برداری از میدان گازی، بزرگترین هاب گازی خلیج فارس میشود.
به گزارش انرژی امروز به نقل از روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، شهسوار ارغش با اشاره به انجام آخرین مراحل ساخت و آغاز مرحله پیش راهاندازی و راهاندازی تاسیسات فرآورش گاز میدان مشترک هنگام، گفت: این تاسیسات از ظرفیت فرآورش روزانه 80 میلیون فوت مکعب گازطبیعی برخوردار بوده و پیشبینی میشود به زودی بهرهبرداری از این تاسیسات در جزیره قشم آغاز شود.
سرپرست منطقه قشم در شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه با بهرهبرداری از این تاسیسات فرآورش گاز میدان هنگام مشعل این میدان نفتى در جزیره قشم خاموش میشود، تصریح کرد: با بهرهبرداری از این پروژه عملا علاوه بر تامین گاز نیروگاههای قشم شامل نیروگاه قشم مولد، تولید همزمان آب و برق مپنا و صنایع جزیره قشم گاز مازاد برای تامین نیروگاه بندرعباس ارسال خواهد شد.
این مقام مسئول افزود: با بهرهبرداری از این تاسیسات و جمعآوری گازهای همراه نفت عملا در مدت زمان کمتر از یک سال کل هزینه سرمایهگذاری بازگشت داده میشود، ضمن آن که اجرای این طرح دستاوردهای متعدد زیست محیطی برای بزرگترین جزیره خلیج فارس به همراه دارد.
وی همچنین با اشاره به تولید روزانه 2 میلیون مترمکعب گاز از میدان گورزین درجزیره قشم، اظهار داشت: با تکمیل مراحل نصب تجهیزات و خط لوله در دو حلقه چاه میدان گورزین ظرفیت تولید روزانه گاز از این میدان افزایش بیشتری مییابد.
ارغش با یادآوری اینکه در مجموع ١٧ میدان هیدروکربوری شامل میادین سلخ، تفتان، توسن، دوستکوه، هالور، فروز، هنگام، صالح شمالی، هرمزها در درون و اطراف جزیره قشم کشف شده است، یادآور شد: در آینده با توسعه این میادین، قشم به یکی از هابهای تولید گاز در خلیج فارس تبدیل خواهد شد.
سرپرست منطقه قشم در شرکت نفت فلات قاره ایران حجم ذخایر هیدروکربورى در میادین قشم و سواحل دریایی اطراف آن را حدود ۴٠ تریلیون فوت مکعب گاز و حدود سه میلیارد بشکه نفت خام عنوان کرد.
وی با اشاره به ظرفیت تولید روزانه ٨٠ میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت در میدان مشترک هنگام، تاکید کرد: بر اساس برآورد انجام شده، امکان تولید گاز همراه نفت از میدان مشترک هنگام 25 تا 30 سال آینده وجود دارد ضمن آنکه رفتار میدان هنگام تبدیل شدن از یک میدان نفتی به میدان گازی با گذشت زمان است.
ارغش خاطرنشان کرد: قطعا افزایش ظرفیت تولید گاز منجر به تحولات اقتصادی و عمرانی گستردهای در سطح جزیره قشم با ساخت صنایع جدید شده و حتی امکان احداث واحدهای کوچک LNG هم فراهم میشود.