آمریکا روسیه را برای دخالت در ونزوئلا به تحریم تهدید کرد
لحن ایالات متحده آمریکا در منازعه با روسیه بر سر بحران ونزوئلا تندتر شده است. واشنگتن تهدید کرد که یکسری گزینهها برای مقابله با مسکو وجود دارد که یکی از آنها تحریمهای اقتصادی است. روسیه به تهدیدها بیاعتناست.
روسیه در جنگ قدرتی که در ونزوئلا درگرفته، از نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری این کشور پشتیبانی میکند. از سوی دیگر واشنگتن و دهها کشور دیگر پشتیبان خوان گوایدو، رئیسجمهوری خودخوانده در ونزوئلا هستند.
دولت آمریکا به همکاری نظامی نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا با روسیه نگاهی سخت انتقادی دارد و اخیرا مسکو را به تحریم تهدید کرده است. ایالات متحده آمریکا تا کنون بارها از روسیه خواسته است که نیروهای خود را از ونزوئلا خارج کند.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، پشتیبانی روسیه از مادورو را محکوم کرده و به این کشور و دیگر کشورها هشدار داده که نیروهای نظامی و تسلیحات به ونزوئلا گسیل نکنند. بولتون گفته: «ما چنین اقدامات تحریکآمیزی را تهدیدی مستقیم برای صلح جهانی و امنیت منطقه تلقی خواهیم کرد.»
اکنون الیوت آبرامز، مسئول ویژه آمریکا در بحران ونزوئلا اعلام کرده که واشنگتن گزینههای مختلفی برای مقابله با حضور روسیه در ونزوئلا دارد. به گفته او یکی از این گزینهها تحریمهای اقتصادی است.
«روسها در ونزوئلا دست باز ندارند»
به گزارش «اشپیگل آنلاین»، الیوت آبرامز در قبال این پرسش که دولت آمریکا برای مقابله با مداخله روسیه در ونزوئلا چه خواهد کرد گفته است: «ما فهرستی از گزینهها داریم. امکاناتی در عرصه دیپلماتیک وجود دارد، اما در سطوح اقتصادی و از طریق تحریمها نیز امکاناتی وجود دارد.»
آبرامز مشخصتر درباره چنین تحریمهایی سخن نگفته اما افزوده: «اشتباه است اگر روسها خیال کنند که در ونزوئلا دست باز دارند. آنان دست باز ندارند.»
او خاطر نشان ساخته که شمار سربازان روسیه در ونزوئلا زیاد نیست، اما توان تاثیرگذاری آنان زیاد است. به گفته آبرامز، حضور سربازان روسیه در ونزوئلا به هیچ وجه در خدمت مردم این کشور نیست.
روسیه تا کنون به تهدیدهای واشنگتن اعتنایی نکرده است.
«اقدام تحریکآمیز»
آخر هفته گذشته دو هواپیمای روسی با ۹۹ سرباز وارد ونزوئلا شدند. آمریکا این اقدام را تحریکآمیز خواند. اما مسکو و کاراکاس در سطوح دیگری نیز همکاری نظامی دارند. ونزوئلا یکی از بزرگترین خریداران جنگافزارهای روسیه در آمریکای لاتین است.
واشنگتن در روزهای گذشته از پشتیبانی مسکو از مادورو و نیز گسیل نیروها و تجهیزات نظامی به ونزوئلا شدیدا انتقاد کرد، اما تهدیدهای این کشور تا کنون مبهم و نامشخص بوده است.
روز دوشنبه (۲۵ مارس ۵ فروردین) وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور ناظر بیعمل اقدامات روسیه برای افزایش تنشها در ونزوئلا نخواهد بود. دو روز پس از آن دونالد ترامپ نیز روسیه را فراخواند که نیروهای خود را از ونزوئلا خارج کند. او گفت: «روسیه باید از ونزوئلا خارج شود.»
ترامپ اعلام کرده که بزودی با ولادیمیر پوتین و شی جینپینگ، روسای جمهوری روسیه و چین درباره بحران ونزوئلا گفتوگو خواهد کرد.
روز جمعه (۲۹ مارس ۹ فروردین) واشنگتن لحن خود را تندتر کرد. بولتون گفت، دولت آمریکا مادورو را محکوم میکند که برای نگه داشتن خود در قدرت بطور مستمر از نیروهای خارجی استفاده میکند. او افزود که مادورو از پشتیبانی نظامی استفاده میکند تا مردم ونزوئلا را سرکوب کند.
بولتون همچنین به کشورهای خارج از قاره آمریکا هشدار داد که از مادورو پشتیبانی نظامی نکنند، زیرا چنین اقداماتی از سوی واشنگتن به منزله تهدید صلح جهانی و امنیت منطقه تلقی میشوند.
«سازماندهی کودتا»
روسیه این اتهامات را در روزهای گذشته بارها تکذیب و متقابلا واشنگتن را متهم کرده است که با سازماندهی یک کودتای نظامی در پی تغییر قدرت در ونزوئلاست و بطور غیرقانونی در امور داخلی این کشور مداخله میکند.
روسیه همچنین خاطر نشان ساخته که توافقنامهای میان این کشور و ونزوئلا برای همکاریهای نظامی ـ فنی وجود دارد. مسکو روز جمعه بار دیگر از ایالات متحده آمریکا خواست که در امور داخلی ونزوئلا دخالت نکند.