فجر جم، پالایشگاه سبز د ر افق برنامه ششم توسعه

شرکت «پالایش گاز فجر جم» با نام اولیه پالایشگاه ولی عصر(عج) در سال 1367 برای تصفیه گاز میاد ین نار و کنگان د ر جنوب شرق استان بوشهر به بهره برد اری رسید . ظرفیت اولیه آن 85 میلیون مترمکعب د ر روز بود  که با طرح افزایش ظرفیت د رسال 1379 به 110 میلیون مترمکعب و د رسال 1389 به 125میلیون متر مکعب در روز رسید . د ر سال 1385 با ایجاد  چارت HSE، واحد  حفاظت محیط زیست با هد ف کنترل آلایند ه های زیست محیطی اقدام به شناسایی نقاط قابل بهبود  نمود . سپس با برنامه ریزی و تعریف پروژه های مختلف برای کنترل آلایند ه های هوا، آب و خاک، مد یریت انرژی، پیاده سازی سیستم های مد یریتی مرتبط مانند  ایزو14001، مدیریت پسماند  و صرفه جویی د ر مصرف آب را د ر سرلوحه کاری خود  قرار داد.

از سال 1393 نگاه به اهد اف زیست محیطی در این شرکت، فرآیند محور شد ه است و از آن پس، با تعریف شاخص های فرآیند ی، اهد اف و برنامه های زیست محیطی شرکت براساس این شاخص ها پیگیری می شود . با ابلاغ سیاست های کلان محیط زیست ازسوی مقام معظم رهبری د ر سال 1394، واحد  محیط زیست پالایشگاه نیز با ادغام شاخص های فرآیند ی پالایشگاه در راستای اجرای سیاست های کلان زیست محیطی ستاد  شرکت ملی گاز ایران، د رحال برنامه ریزی و تعریف اهد اف بلند مد ت پنج ساله ششم توسعه است. از جمله اقد ام های مهم و ارزشمند  شرکت «پالایش گاز فجر جم» د ر همین  راستا، طرح ریزی و استقرارسیستم مد یریت انرژی براساس استاند ارد  ایزو 50001 و کاهش گازهای فلر به شمار می رود.

طرح ریزی و استقرارسیستم مد یریت انرژی براساس استاند ارد  ایزو 50001هد ف از تد وین این استاند ارد ، توانمند سازی شرکت برای استقرار سیستم ها و فرآیند های لازم با هد ف بهبود  عملکرد  انرژی است. اجرای این استاند ارد  به منظور هد ایت پالایشگاه فجر جم برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، هزینه انرژی و د یگر موارد  تاثیرگذار بر محیط زیست ازطریق مد یریت نظام مند  انرژی است. این استاند ارد  الزامات یک سیستم مد یریت انرژی را برای تد وین و استقرار یک خط مشی انرژی، استقرار اهد اف خرد  و کلان و طرح های اقد ام مربوط به آن مشخص می کند  که د ر برد ارند ه الزامات قانونی و اطلاعات مربوط به مصارف بارز انرژی است. این استاند ارد  بر اساس چارچوب بهبود  مستمر «طرح ریزی، اجرا، بررسی و اقد ام» استوار است و مد یریت انرژی را د ر تمامی فعالیت های سازمان، جاری می سازد . براساس تصمیم مد یران ارشد  پالایشگاه، اجرای این طرح با انتخاب مشاور با صلاحیت، از اول اسفند  سال 1395 د ر د ستور کار قرار گرفته است که انجام مراحل آن، عبارتند  از: طرح ریزی: د ر این مرحله، هد ایت بازنگری انرژی با ایجاد  خط مبنای انرژی و تعیین شاخص های عملکرد  انرژی، اهد اف کلان، اهد اف خرد  و اقد امات عملی مورد  نیاز برای کسب نتایج براساس فرصت های بهبود  عملکرد  انرژی و خط مشی انرژی سازمان د رنظر گرفته می شود . اجرا: استقرار طرح های اقد ام مد یریت انرژی، اصلی ترین فعالیت مورد  نظر د ر این مرحله است. بررسی: در این مرحله، پایش و اند ازه گیری فرآیند ها و شاخص های کلیدی فعالیت هایی که عملکرد  انرژی را نسبت به خط مشی انرژی و اهد اف کلان تعیین می شود  و سپس، نتایج به د ست آمد ه گزارش خواهد  شد . اقد ام: در آخرین مرحله نیز اقد اماتی برای بهبود  مستمر عملکرد  انرژی و سیستم مد یریت انرژی به انجام خواهد  رسید.محد ود ه طرح: ممیزی انرژی تاسیسات و ساختمان ها د ر پالایشگاه و بند ر سیراف. استقرار سیستم مد یریت انرژی مبتنی بر استاند ارد  ایزو 50001 د ر کلیه واحد های تابعه شرکت پالایش گاز فجر جم. تامین و راه اند ازی نرم افزار مد یریت انرژی EMS و مشاهد ه آنلاین شاخص های انرژی بر روی سرور د اخلی پالایشگاه.

برنامه های کاهش فلر از د یگر اقد ام های ارزشمند  شرکت پالایشگاه فجر جم برای بهینه سازی فرایند های اجرایی و صیانت از محیط زیست، برنامه های مد ون برای کاهش انتشار گازخای گلخانه ای و فلرینگ به شمار می رود . د ر همین راستا، 5 برنامه عملیاتی طرح ریزی شد ه است که با انجام آنها، میزان کنونی انتشار گازهای فلر از 100د رصد  کنونی به 52 0 د رصد  کاهش خواهد  یافت.این برنامه ها عبارتند  از: برنامه شماره 1: سرویس بود ن واحد  LPG یا د ر سرویس قرار د اد ن نیروگاه قد یم متناسب با میزان فلرینگ برنامه شماره 2: تعمیر یا تعویض 93-PCV 102A.B  به علت پاسی ولوها برنامه شماره 3: ارسال گازهای خروجی از T-8102 به واحد  LPG برنامه شماره 4: ارسال گازهای فلش د رام واحد  تثبیت به واحد  LPG برنامه شماره 5: جایگزین نمود ن گازهای ارسالی از واحد  7100 به فلر بجای Sweeping Gas شبکه فلر.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن