آلودگی هوا؛ عامل کاهش امید به زندگی کودکان جهان
یک گزارش جدید نشان میدهد آلودگی هوا به طور متوسط، میانگین عمر کودکان را ۲۰ ماه کاهش میدهد و کودکان کشورهای آسیای جنوبی مانند هند و پاکستان از آسیبپذیرترین کودکان در برابر آلودگی هوا به شمار میروند.
بر اساس گزارش سالانه ۲۰۱۹ وضعیت جهانی هوا (SOGA) که امروز (چهارشنبه) منتشر شد، آلودگی هوا پنجمین عامل پیشرو در مرگ و میر در سراسر جهان است که بیش از الکل، سو تغذیه و مواد مخدر در جهان قربانی میگیرد.
کشورهای آسیایی و آفریقایی که در آنها سطوح مواد ریز مسدودکننده ریهها (PM ۲.۵) و مصرف منظم سوخت مانند زغال سنگ و زغال چوب برای پخت و پز خانه بیشتر رواج دارد، در معرض آلودگی هوای بیشتر و خطرات ناشی از آن از جمله کاهش امید به زندگی و میانیگن عمر افراد قرار دارند.
ذرات PM ۲.۵، ذرات خطرناک معلق در هوا هستند که باعث آلودگی هوا شده و کمتر از ۲.۵ میکرومتر قطر دارند.
افزایش بار بیماریهای ناشی از آلودگی هوا یکی از مهمترین چالشهایی است که دولتها و مقامات بهداشت عمومی با آن روبرو هستند و پیامدهای فراوانی برای اقتصاد کشورها و رفاه بشر دارد.
این مشکل به ویژه در کشورهایی مانند هند، پاکستان و بنگلادش که در بسیاری از روزهای سال گذشته هوای سمی بسیاری از شهرهایشان را فرا گرفته بود، چالشبرانگیز شده است.
طبق گزارش سالانه ۲۰۱۹ وضعیت جهانی هوا (SOGA) یک کودک متولد شده در جنوب شرق آسیا به دلیل آلودگی هوا ۳۰ ماه کمتر از کودکی که در هوای پاک زندگی میکند، عمر میکند. این میانگین به طور جهانی ۲۰ ماه برآورد شده است.
همچنین این گزارش، منابع مهم ذرات خطرناک PM ۲.۵ در هند را سوزاندن سوخت جامد، گرد و غبار ناشی از ساخت و سازها، جادهها و فعالیتهای دیگر، سوزاندن زغال سنگ صنعتی و نیروگاهها، تولید آجر، حمل و نقل و تجهیزات دیزلی اعلام کرده است.
کشورهای واقع در منطقه آفریقای سیاه از جمله نیجر، کامرون و نیجریه نیز در معرض آلودگی هوا قرار دارند که این معضل منجر به کاهش دو ساله امید به زندگی در جمعیت آنها شده است.
بنا بر گزارش سیانان، گزارش سالانه ۲۰۱۹ وضعیت جهانی هوا (SOGA) حاکی از آن است که چین در کاهش آلودگی هوا و ذرات خطرناک PM ۲.۵ موفق بوده است بهطوریکه میزان این ذرات خطرناک در ۷۴ شهر چینی تقریبا به یک سوم کاهش یافته است. اما با وجود این پیشرفت سریع، به طور میانگین وضعیت آلودگی هوا در چین به مراتب پایینتر از استانداردهای کیفیت هوا در سازمان جهانی بهداشت بوده و هنوز به تلاشهای بیشتری برای دستیابی به هوایی پاک در این کشور نیاز است.