آیا الگوی اقتصادی چین نوین، برای ایران قابل الگوبرداری خواهد بود؟
چگونه چین، چین شد؟ چینی ها چگونه تفکرات ایدئولوژیک را با عملگرایی مرتبط ساختند. چگونه خودکفایی کمتر و توسعه بیشتر را سامان دادند؟ چگونه به تنظیم بهینه رابطه بازار و دولت دست پیدا کردند؟ چگونه بازگشایی تدریجی در سیستم بسته اقتصادی کشور رخ داد؟ چگونه از انزوا خارج و دارای تعامل فعالانه با محیط بین المللی گردید؟ اینها سوالاتی است که مدیر کمیته فروش انجمن سازندگان تجهیزات نفت ایران می خواهد به آنها پاسخ دهد.
به گزارش «انرژی امروز» در ادامه این گزارش، حسن کاظمی، نویسنده این گزارش، این موضوع را مطرح می کند که «آیا الگوی اقتصادی چین نوین، با توجه به فرصت ها، تهدیدات، ضعف و قوتهای ما، برای ایران قابل الگوبرداری خواهد بود؟»
برای پاسخ به این سوال نویسنده فرصت ها و راه کارهایی ارایه می کند که از آن جمله «بازار رو به رشد کشورهای همسایه با حجم 1200 میلیارد دلار تعاملات در سال و طرح های سرمایه گذاری همسایگان در حوزه های نفت وانرژی با حجم بیش از 500 میلیارد دلار در سال» به عنوان فرصت و «تسهیل مقررات و گسترش مشوق های لازم، گسترش تجارت خارجی و ترانزیت و زیر ساخت های مورد نیاز، تشویق سرمایه گذاری خارجی برای صادرات، برنامه ریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکل دهی بازارهای جدید و تنوع بخشی پیوندهای اقتصادی با کشورها بویژه کشورهای منطقه» به عنوان راهکار.
این گزارش از لینک زیر قابل دانلود است.