بهره‌ برداری و سرریز همزمان 3 واحد نیروگاه برق‌ آبی سد شهید رجایی در مازندران

معاون بهره‌ برداری آب منطقه‌ ای مازندران با اشاره به خشکسالی‌های اخیر و آبگیری نشدن کامل سد در شش سال گذشته گفت: بهره‌برداری سه واحد نیروگاه برق‌آبی سدشهید رجایی به‌طور همزمان با وقوع سرریز آن، یک رویداد مهم در دوران بهره‌برداری این سازه بزرگ آبی محسوب می‌شود.

سید جمال موسوی با بیان اثرات اقتصادی سد در سطح ملی و منطقه‌ای افزود: این سد در صورت آبگیری کامل علاوه بر تامین آب شرب و تولید انرژی برق‌آبی به‌میزان 13.5 مگاوات، می تواند آب 52 هزارهکتار از اراضی کشاورزی 226 روستا با جمعیتی بالغ بر 165 هزار نفر را تامین کند.

معاون بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: این سد به لحاظ کارکردی در بخش کنترل سیلاب، دو سیلاب 27 اسفند 97 و 12 فروردین 98 را در سال آبی جاری مهار و از خسارات وارده به پایین‌دست جلوگیری کرده است.

موسوی با برشمردن مشخصات فنی این سازه آبی گفت: حجم ذخیره این سد 162.5 میلیون متر مکعب است و قادر است سالانه تا 220 میلیون متر مکعب آب را تنظیم و در اختیار شرب، کشاورزی و صنعت منطقه قرار دهد.

وی با توجه به شایعات مطرح شده در شبکه‌های اجتماعی در مورد پایداری سد گفت: این سد یکی از بهترین و بدون مشکل‌ترین سدهای کشور است و هم‌اکنون شاهد وقوع سرریز در این سد هستیم و این یعنی سد در صحت و پایداری کامل قرار دارد و مردم نباید بابت پایداری آن نگران باشند.

معاون بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران در پایان با اشاره به محدودیت‌های برداشت آب زیرزمینی در استان مازندران به موضوع ریل‌گذاری تامین آب شرب از آب سطحی پرداخت و افزود: در طرح جامع آب شرب استان تامین آب شرب شهر ساری از سد شهید رجایی دیده شده و در حال حاضر به دلیل عدم تکمیل پروژه تصفیه‌خانه آب شرب با اجرای یک طرح اضطراری 500 لیتر آب شهروندان از این سد تامین می‌شود و در یک ماه گذشته در این سد که با وقوع دو سیل مواجه بودیم و کدورت آب بالا رفته بود در کمتر از 48 ساعت با تلاش همکاران ما کدورت آب تقلیل و مشکلات کمبود آب شهروندان برطرف شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن