با تحریم ها، دولت منابع ساخت سد در هرجایی را ندارد
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت اکنون صرفا منابع ساخت صرفا دو الی سه سد را دارد، گفت: دولت در شرایطی که تحریمها بیداد میکند منابع ساخت سد در هر مکانی را ندارد.
جلال میرزایی با اشاره به وقوع سیل در چندین استان کشور و راههای مقابله با سیلهای بعدی، گفت: نباید در بررسی علل این حادثه عجله کرد بلکه باید بررسیها را دقیق و علمی پیش برد و پس از شناسایی عوامل تشدید خسارات سیل آنها را اولویتبندی و در جهت رفعشان قدم برداشت.
نماینده مردم ایلام، ایوان و چرداول در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عدم توجه به آبخیزداری در سالهای گذشته ازجمله دلایل خسارات بالای سیل است لذا باید دید سهم این مهم در گسترش خسارات چقدر بوده است ضمن آنکه برخی معتقدند اگر در حوزههای آبریز رودخانههای کرخه و دز سد ساخته شده بود اکنون این سیلابها به راحتی هدایت و ذخیره میشدند.
وی با تاکید بر اینکه پس از شناسایی اولویتهای مقابله با سیل باید متناسب با بودجه و منابع در اختیار، به سراغ اقدامات کم هزینهتر اما با نتیجه بیشتر حرکت کرد، افزود: بهعنوان مثال اگر لایهروبی هزینه کمتر و نتیجه بهتر و سریعتری دارد باید این مهم را در اولویت قرار داد.
دولت در شرایطی که تحریمها بیداد میکند منابع ساخت سد در هر مکانی را ندارد
میرزایی با بیان اینکه فشارها به وزارتخانهها برای سدسازی بالا رفته است، اضافه کرد: دولت در شرایط کنونی که تحریمها بیداد میکند منابع ساخت سد در هر مکانی را ندارد لذا باید منابع و توجیهات علمی سدسازی را در نظر گرفت.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه دولت درحال حاضر منابع ساخت صرفا 2 الی 3 سد را دارد، اظهار کرد: ساخت هر سد از آغاز تا پایان دو الی سه سال طول میکشد لذا باید در این شرایط که سیلابها بحران ایجاد کردهاند راههای دیگر مقابله را در کنار سدسازی در اولویت قرار داد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی معتقد است در برخی از استانها سدسازی لازم و در برخی دیگر لایهروبی بنابراین باید قبل از هر اقدامی مطالعات دقیق صورت گیرد.