اتمسفر پلوتون تا سال 2030 از بین می رود

اخترشناسان با استفاده از تکنیکی موسوم به خسوف اختری (ground-based stellar occulations)، تغییرات فصلی در فشار سطح سیاره پلوتون را مورد بررسی قرار دادند.

پدیده خسوف یا ماه گرفتگی زمانی روی می دهد که شی ای چون ماه یا یک سیاره مانع از تابش نور یک شی دورتر، چون یک ستاره به زمین می شود. با مطالعه این که پلوتون چگونه جلوی نور ستاره های دور را می گیرد، می توان اطلاعاتی را در مورد جرم، فشار و دمای اتمسفر این سیاره به دست آورد.

«اندرو کول» از دانشگاه تاسمانی استرالیا، در بیانیه ای در این باره گفت: «ما توانستیم الگوهای فصلی ای از پلوتون و واکنش این سیاره به تغییرات ناشی از میزان نوری که به هنگام چرخیدن به دور خورشید دریافت می کند، بسازیم. چیزی که دستگیرمان شد این بود که وقتی پلوتون بیشترین فاصله را از خورشید دارد و زمانی که در نیم کره شمالی این سیاره زمستان است، نیتروژن اتمسفر آن یخ می زند.»

سطح سیاره پلوتون همین حالا نیز با دمای متغیر میان منفی 378 و منفی 396 درجه فارنهایت، نسبتا سرد است. حال میدانیم که برخی فصل ها در این سیاره از فصل های دیگر سردترند. آنقدر سرد که نیتروژن که بخش عمده اتمسفر این سیاره را تشکیل می دهد، یخ بزند.

علاوه بر این، اتمسفر این سیاره با گذشت زمان در حال تغییر است. فشار اتمسفر در این سیاره طی سی سال گذشته 3 برابر شده است. مدل های ساخته شده از این سیاره کوچک نشان می دهد که قالب اتمسفر آن کم کم فشرده شده تا جایی که دیگر چیزی از آن باقی نخواهد ماند.

به گفته کول، «آن طور که پیش بینی های ما نشان می دهد، تا سال 2030 اتمسفر این سیاره در اثر سرما از بین رفته و در گرداگرد آن ناپدید خواهد شد.»

در صورت از بین رفتن اتمسفر پلوتون، تصویری که ما از این سیاره داریم، تغییر خواهد کرد. نیتروژن یخ زده نور خورشید بیشتری را بازتاب خواهد داد و بنابراین پلوتون در آسمان، درخشان تر ظاهر خواهد شد.

جزئیات بیشتر در مورد یافته های این پژوهش در مجله Astronomy &amp. Astrophysics منتشر خواهد شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن