تحریمهای نفتی ایران: چین هنوز آماده رویارویی با امریکا نیست
نشریه فوربز در مطلبی نوشت: واشنگتن نمیتواند با تحریمهای شدیدتر نفتی، شرکای بزرگ نفتی ایران را مجبور به نخریدن نفت از این کشور کند.
از هفته گذشته بعد از اعلام لغو معافیتها برای خرید نفت ایران توسط امریکا، واکنشهای زیادی در دنیا شکل گرفت. هر روز تحلیلهای جدیدی مطرح میشود و موضوع تحریم خرید نفت از ایران و تاثیر آن بر اقتصاد جهان هر روز در تیتر یک معتبرترین رسانههای جهان جای دارد. اخبار و تحلیلهای روز گذشته جهان درباره نفت ایران و بازار نفت، در ادامه آمده است.
اویل پرایس:
هند به واردات نفت از ایران ادامه میدهد
هند باوجود تهدیدهای امریکا به ادامه واردات نفتی از ایران بهصورت محدود ادامه میدهد. هالی زارمبا کارشناس انرژی مرکز اویل پرایس میگوید، هند بهتدریج روند واردات نفت از ایران را کاهش میدهد اما بعد از اتمام معافیتها صادرات نفتی ایران به هند به صفر نخواهد رسید زیرا دهلی نو برای استفاده از سیستم پرداختی روپیه به واردات یکصد هزار بشکه نفت خام در روز از ایران ادامه میدهد. بر اساس گزارش تسنیم، بهگفته زارمبا این انتخاب دولت هند بیشتر یک تصمیم امنیت انرژی است تا یک انتخاب سیاسی، هند در چند ماه گذشته بسیار تلاش کرد تا منابع تامین انرژی خود را بهطور قابل توجهی گسترش دهد اما از طرف دیگر روابط هند و ایران از نظر تاریخی بسیار حائز اهمیت است و دهلی همچنان برای حفظ این روابط تلاش میکند. بجارنی اسشیلدراپ رئیس مرکز تحقیقاتی (SEB) گفت، به رغم آنکه دولت امریکا تصمیم بر اعمال فشار حداکثری بر نفت ایران گرفته است، اما برای کشورهای واردکننده نفت ایران از جمله هند بسیار دشوار است که واردات خود را به صفر برسانند. بهگفته اسشیلدراپ، هند اگرچه واردات نفت از ایران را در مدت شش ماه گذشته به نصف رسانده است اما به نظر نمیرسد که دولت هند بتواند بعد از اتمام معافیتها (12 اردیبهشت) اقدامی در راستای جلب نظر مقامات امریکایی انجام دهد.
وال استریت ژورنال:
ترامپ با اوپک و مقامهای عربستان صحبت نکرده است
در حالی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا مدعی شده برای پایین آوردن قیمت نفت با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و مقامهای عربستانی مذاکره کرده، اما منابع آگاه در گفتوگو با وال استریت ژورنال، چنین ادعایی را رد کردهاند. منابع آگاه گفتهاند که ترامپ با خالد فالح، وزیر انرژی عربستان سعودی و دبیرکل اوپک هیچ گفتوگویی در این ارتباط نداشته است. ترامپ پیش از این در توئیتر خود مدعی شده بود با عربستان گفت و گو کرده و اوپک را برای پایین آوردن قیمت نفت تحت فشار گذاشته است. بهدنبال اظهارات ترامپ، بهای جهانی نفت بیش از چهار درصد کاهش یافت.
فوربز:
خریداران عمده نفت ایران از تحریمهای امریکا پیروی نمیکنند
نشریه فوربز در مطلبی نوشت: واشنگتن نمیتواند با تحریمهای شدیدتر نفتی، شرکای بزرگ نفتی ایران را مجبور به نخریدن نفت از این کشور کند زیرا چنین موضوعی در نهایت به دستور کار داخلی امریکا لطمه میزند و در کمترین حالت سبب افزایش بهای نفت میشود.
در مطلب این نشریه که به قلم «پانوس موردوکوتاس» استاد اقتصاد دانشگاه «ال.آی.یو» نیویورک و با عنوان «تحریمهای نفتی ایران؛ چین هنوز آماده رویارویی با امریکا نیست» نوشته شده، آمده است: عزم امریکا برای تحمیل تحریمها و رساندن صادرات نفت ایران به صفر، چین را مجبور به انتخاب کرده است. چین از جمله کشورهایی است که پیش از این از تحریم نفتی ایران معاف شده بود. اما پکن در پی رد تمدید معافیتها، از انتقاد از واشنگتن پرهیز کرد و در سرمقالهای در روزنامه «گلوبال تایمز» یکی از روزنامههای پرتیراژ چین تلاش کرد منافع خود در خاورمیانه را روشن کند و راههای بالقوهای که میتواند تلفات بالقوه تحریمها را کاهش دهد، روشن سازد.
بانک جهانی:
بهای نفت تا 2020 به 65 دلار در هر بشکه میرسد
براساس جدیدترین پیشبینی بانک جهانی، بهای هر بشکه نفت تا سال 2020 به 65 دلار در هر بشکه خواهد رسید که نسبت به زمان حاضر یک دلار کاهش خواهد داشت.
بانک جهانی بهای هر بشکه نفت در سال 2019 میلادی را 66 دلار پیشبینی کرده است.
پیشبینی جدید بانک جهانی در مقایسه با رقمی که در ماه اکتبر (مهر-آبان 2018) اعلام شده بود به سبب چشمانداز ضعیف رشد اقتصادی جهان و افزایش تولید امریکا، کمتر است. همچنین بر اساس پیشبینی چشمانداز بازار مواد اولیه (کامودیتی) بانک جهانی در ماه آوریل، بهای فلزات پس از تجربه دوره رکود در شش ماه دوم سال 2018، در سال 2019 با افزایش روبهرو خواهد شد. همچنین جدیدترین گزارشهای خبری از کاهش سه درصدی شاخصهای نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت امریکا در دادوستدهای روز جمعه گذشته حکایت دارد.