امضا تفاهمنامه همکاری میان اویک و یک شرکت دانش بنیان ایرانی
شرکت اویک و شرکت دانش بنیان نفت و گاز همراه پوشش با هدف استفاده از تکنولوژی منحصر به فرد کنترل و مهار شن در سازند و مخازن آسماری، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی نفت ایران، مدیر پروژه های بالادستی شرکت اویک عصر دیروز (۱۴ اردیبهشت) در حاشیه امضا تفاهمنامه همکاری با شرکت دانش بنیان ایرانی گفت: یکی از چالش های پیش روی شرکت های بهره بردار در عملیات تکمیل و تولید از چاه های نفتی و گازی، تولید ماسه سازند است. امروز این تفاهمنامه با هدف فراهم سازی سیستم های جانبی و تامین سرمایه گذاری به منظور تعویض سیستم های مهار شن و یا نصب این سیستم ها در چاه های مناطق با کمک شرکت ایرانی دارنده این سیستم، امضا شده است.
فرزاد حاجیوند ادامه داد: در مرحله بعد از امضا تفاهمنامه، ارزیابی هزینه و ارائه طرح پیشنهاد فنی به شرکت ملی نفت ایران انجام می شود. بعد از تایید پیشنهاد فنی، مراحل بعدی اجرای پروژه آغاز می شود. گفتنی است، هزینه های انجام شده از محل افزایش تولید چاه، جبران می شود.
مدیرعامل شرکت همراه پوشش نیز در گفت و گو با خبرنگار NIOC، با اشاره به تفاهمنامه امضا شده با شرکت اویک به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های اکتشاف و تولید ایرانی، گفت: این شرکت با در اختیار داشتن تکنولوژی کنترل و مهار شن در سازند و مخازن آسماری، تاکنون موفق به افزایش تولید از ۱۲ حلقه چاه شده است.
روح الله آهنگران افزود: هم اکنون از میان ۱۵۰۰ حلقه چاه تعمیری سازند اهواز آسماری، بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از این چاه ها، به سیستم کنترل مهار شن نیازمندند.
به گفته وی، در این تفاهمنامه که منجر به قرارداد مشترک اویک، همراه پوشش و شرکت بهره بردار می شود در یک دوره ۳ تا ۵ ساله، حدود ۱۵۰ میلیون بشکه نفت تولید شود که عایدی آن با نرخ متوسط ۵۰ دلار برای هر بشکه، ۷ میلیارد دلار می شود.
آهنگران دستیابی به این تکنولوژی ازدیاد برداشت را ناشی از حمایت های مجموعه وزارت نفت در تمامی ارکان صف و ستاد و همچنین حمایت معاونت علمی ریئس جمهوری در صندوق نوآوری و شکوفایی خواند و گفت: این تکنولوژی که پیش از این در انحصار یک شرکت سوئیسی بود، امروز از سوی یک شرکت ایرانی تست و بومی سازی شده و به نتیجه رسیده است.
وی با بیان اینکه استفاده از این فناوری ازدیاد برداشت در چاه های تعمیری، اشتغال زایی زیادی برای مجموعه صنعت نفت به همراه دارد، گفت: در مسیر توسعه این تکنولوژی به طور قطع از توان مجموعه های دانشگاهی استفاده می کنیم. امیدوارم که با کمک مشترک شرکت اویک، بتوانیم این توانمندی را به منصه ظهور برسانیم.
گفتنی است، پیش از این در سال های دهه ۱۳۷۰، در ۱۲ حلقه چاه در جنوب کشور با کمک یک شرکت خارجی عملیات نصب سیستم مهار شن انجام شده است. با اوج تحریم در آن سال ها و خروج شرکت های خارجی، این سیستم با استفاده از توان شرکت دانش بنیان ایرانی، مجموعه های دانشگاهی و متخصصان صنعت نفت با استفاده از مهندسی معکوس، بومی سازی شده که ۴۵۰ میلیون یورو عایدی به همراه داشته است.