625 حلقه چاه غیرمجاز در دشت‌ های استان زنجان پر شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان از پر و مسلوب المنفعه شدن 625 حلقه چاه غیر مجاز در دشت‌های این استان در سال گذشته خبر داد.

یوسف رضاپور در بیست و نهمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان زنجان و با اشاره به بارندگی‌های اخیر، اظهار کرد: تا روز گذشته میزان بارندگی در استان 374 میلی متر ثبت شده است که نسبت به سال گذشته حدود 77 درصد افزایش و نسبت به بلندمدت حدود 57 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی به ورودی آب پشت مخازن سدهای استان نیز اشاره کرد و اظهارداشت: ورودی آب مخازن سدهای استان حدود 186 میلیون مترمکعب است و این درحالی است که سال گذشته همین موقع حدود 29 میلیون متر مکعب ورودی آب در کل مخازن سدهای استان ثبت شده بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان مجموع آب جمع ذخیره شده در پشت سدهای استان را 300 میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود: سال گذشته در همین تاریخ حدود 182 میلیون متر مکعب آب پشت سدهای استان ذخیره شده بود که این میزان حدود 64 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

دبیر شورای حفاظت استان به اقدامات انجام شده در قالب طرح احیا و تعادل بخشی در سال 1397 توسط شرکت آب منطقه‌ای اشاره کرد و تصریح کرد: تعهد این شرکت برای سال گذشته در برخورد با متخلفین منابع آبی استان و پر و مسلوب المنفعه نمودن چاه‌های غیرمجاز 500 حلقه بود که با پیگیری‌ها و مساعدتهای لازم از سوی دستگاه محترم قضایی و نیروی انتظامی 625 حلقه پر و مسلوب المنفعه شد.

وی به تامین و استقرار 14 گروه گشت و بازرسی اشاره کرد و عنوان داشت: در این راستا نصب و راه اندازی کنتورهای هوشمند به تعداد 224 حلقه، اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره برداری با هدف گذاری و تعهد 660 پروانه که با پشتکار همکاران به 912 پروانه رسید، جلوگیری از اضافه برداشت به میزان یک میلیون متر مکعب و توقیف دستگاه حفاری به تعداد 21 دستگاه براساس گزارش تخلف صورت گرفته، از دیگر اقدامات این شرکت در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی استان می‌باشد.

رضاپور در ادامه افزود: برنامه سال 98 فعلا ابلاغ نشده ولی این شرکت در صدد است تا با همان توان و قدرت مضائف برنامه‌های سال قبل را ادامه دهد.

فتح الله حقیقی، استاندار زنجان نیز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان اظهار داشت: با چاه‌های غیرمجاز موجود و حفاری‌های غیر مجاز باید طبق قانون و به طور جدی برخورد شود.

وی با تاکید در نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های آب خاطرنشان کرد: در خصوص برداشت‌های مازاد از چاه‌های دارای پروانه نیز ابتدا مهلتی برای اصلاح الگوی مصرف داده شود و در صورت اصلاح نکردن میزان مصرف، طبق قانون عمل شود.

حقیقی اظهار داشت: مشارکت عمومی و دخالت زیر مجموعه مدیران در تصمیم‌گیری‌ها به تصمیم‌گیری صحیح‌تر کمک می‌کند اما این نباید به معنی این باشد که مدیر، مدیر سایه باشد، جایگاه مدیران و کارشناسان نباید تغییر کند که در این صورت مشکل آفرین می‌شود.

استاندار زنجان گفت: مهم‌ترین نکته در حفاظت از منابع آب نیز این است که جایگاه کشاورز واقعی با غیرواقعی که با تعدی و تجاوز به حریم رودخانه‌ها اقدام به کشاورزی و استفاده غیرمجاز از منابع آبی می‌کند، تغییر یافته است.

وی آرام سازی جامعه را بزرگترین وظیفه مدیران خواند و تاکید کرد: برای تحقق این امر باید کشاورز واقعی را حفظ کرده و مشکلاتش را حل کنیم و با کشاورزان غیرواقعی برخورد جدی و قانونی انجام دهیم.

حقیقی در خصوص پرداخت خسارت به زیان‌دیدگان از بارندگی‌های اخیر خاطرنشان کرد: افرادی که به حریم رودخانه‌ها تجاوز کرده‌اند کشاورز واقعی نبوده و هیچ خسارتی دریافت نمی‌کنند اما خسارت کشاورزان واقعی که شغل اصلی آن‌ها کشاورزی بوده و استفاده منطقی و قانونی از آب داشته و در حریم قانونی کشاورزی می‌کنند پرداخت می‌شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن