پویایی سازمانی ریشه در رعایت قوانین و مقرارت سازمانی و سلامت اداری دارد

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان در جلسه هیات رئیسه که در اردیبهشت ماه سال جاری در سالن جلسات این شرکت برگزار گردید اظهارداشت : پویایی سازمانی ریشه در رعایت قوانین و مقرارت سازمانی و سلامت نظام اداری دارد و شکوفایی سازمان ها را فراهم می آورد.

به گزارش «انرژی امروز» از روابط عمومی شرکت گاز استان کردستان مهندس احمد فعله گری مدیر عامل در مورد سلامت نظام اداری و جلوگیری از فساد اداری گفت : نقطه مقابل فساد اداری موضوع سلامت نظام اداری است ، یعنی نظام اداری با رعایت اصول و مقررات اداری حاکم و با توجه به نظم اداری از قبل طراحی شده، وظایف خود را به خوبی و برای نیل به بهره وری سازمانی اجرا می‌نماید.

وی افزود : سلامت نظام اداری یکی از خواستها و آرزوهای دیرینه جوامع مختلف بوده بطوری که نظام اداری یک ابزار توزیع عادلانه خدمت به عموم شهروندان باشد. سلامت اداری به وضعی فراتر از اثر بخشی کوتاه مدت سازمان اشاره دارد و سلامت نظام اداری مجموعه ای است ازخصایص نسبتا پایدار که انطباق با شرایط محیط، روحیه بالای نیروی کار، کفایت برای حل مشکلات، سرعت عمل و اثر بخشی  را به همراه دارد.

وی یادآور شد : فساد اداری همواره مترادف بوده است با مقوله موسوم به «سلامت اداری». این دو مانند دو کفه یک ترازو عمل می‌کنند که هر چقدر از یکی کاسته شود بر دیگری افزوده می‌شود فساد اداری ارتباط و پیوستگی زیادی با سلامت اداری دارد، برای اینکه به سلامت اداری برسیم لازم است پدیده فساد اداری را به طور کامل بشناسیم تا بتوانیم به مبارزه با آن بپردازیم و موجبات سلامت را فراهم آوریم.

مهندس فعله گری در مورد تعریف فساد اداری گفت : مجموعه ای از قوانین و ضوابط مدون اداری وجود دارد که چار چوب فعالیت های مجاز اداری را تعیین می کنند. هر گونه رفتار اداری که مغایر با این قوانین باشد و در آن انتفاع شخصی مطرح باشد فساد اداری تلقی می شود. فساد بیانگر نوعی اغتشاش در نظمی درست و منطقی است که به مرور زمان با آسیبی که به بدنه ریشه و اساس سازمان می‌زند موجب فروپاشی آن می‌گردد.

این مقام مسئول تصریح کرد: برای افزایش سلامت اداری بایستی  حاکمیت قانون برعملکرد همه دستگاه ها و تعامل بین آنها و خدمت گیرندگان بازبینی و شفاف سازی قوانین، مقررات، فرایندها وعملکرد برای ارباب رجوع اطلاع رسانی و در بخش خدمات ، پاسخگویی بدون تبعیض همه دستگاه ها به درخواست خدمات مراجعین نهادینه شده و پاسخگویی درهمه سطوح مدیریتی دستگاه های دولتی جز اهداف استراتژیک و تعالی سازمانی تعریف گردد و رعایت این اصول موجب  افزایش بهره وری و میزان اثربخشی و کارایی دستگاه های اجرایی می گردد.

درادامه این جلسه فرهاد احمدی دبیر کمیته سلامت  نظام اداری شرکت گاز استان کردستان ضمن ارائه گزارش از این کمیته در مورد افزایش میزان سلامت نظام اداری اظهار داشت : در راستای استقرار و توسعه سامانه های الکترونیک و فن آورهای نوین ایجاد فرهنگ سازمانی مناسب در فضای اداری ،اجرای تکالیف قوانین در جهت ارتقا سلامت نظام اداری ، رعایت حقوق شهروندی ، شناسایی گلوگاه های آسیب پذیر، نظارت دقیق و مستمر در جلوگیری از بروز تخلفات اداری و مالی و ایجاد یک سازمان شفاف و پاسخگو اقدامات بسیار مطلوبی در شرکت گاز استان کردستان صورت گرفته است .

وی اقدامات صورت گرفته را اینگونه توصیف کرد : سیستمی نمودن فرم های پر مصرف روزانه در سیستم اتوماسیون اداری به منظور مدیرت الگوی مصرف و بهره وری ، تهیه و استقرار وب کیوسک در ساختمان ستاد جهت دریافت آخرین صورتحساب مشتریان ، اعلام رقم کنتور ، استقرار نرم افزار CRM  ثبت و پیگیری شکایات در راستای توسعه خدمات دولت الکترونیک و پاسخگویی به ذینفعان ، توسعه مبادی ورودی ثبت و پیگیری شکایات ذینفعان از طریق سامانه پیامک 10008194 و تلفن گویا 33777123 در راستای سهولت پاسخگویی به ذینفعان و برنامه ریزی جهت توسعه صدور قبوض آنی و استقرار در سطح شهرهای استان کردستان در راستای محور ششم  توسعه خدمات الکترونیک               می باشد.

دبیر سلامت نظام اداری در مورد اطلاع رسانی این حوزه اظهار داشت : برای آگاهی بخشیدن به دانش کارکنان در مورد اقدامات صورت گرفته مسئولین  درحوزه سلامت نظام اداری و نیز انعکاس سخنان کارکنان ، مشتریان و پیمانکاران  ویژه نامه ای با نام `سلامت نظام اداری `بصورت الکترونیکی نیز تهیه گردیده است.

فرهاد احمدی در پایان سخنانش به نظرسنجی از ذینفعان اشاره و بیان داشت : در حوزه سلامت اداری و به منظور سنجش میزان رضایت ذینفعان هرسال با بهره گیری از خدمات مشاوره  طرح نظرسنجی انجام می گردد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن