انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی

محمد ابراهیم‌نیا، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو از مطالعه طرح انتقال آب از دریای عمان به کریدور شرق کشور، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی خبر داد.

 ابراهیم‌نیا، با اشاره مطالعات انجام شده در خصوص تأمین آب شرب شهرهای خراسان رضوی و مشهد و استفاده از پساب این شهرها، گفت: با توجه به وجود چاه‌های کشاورزی با آب مطلوب در منطقه، می‌توان پساب را جایگزین چاه‌های کشاورزی کرده و از طریق صرفه‌جویی در برداشت و مصرف آب زیرزمینی، سالانه تا افق 10 تا 20 سال آینده حدود 100 میلیون مترمکعب نیاز آبی شهر مشهد را مرتفع کرد.

 ابراهیم‌نیا در خصوص جزئیات جایگزینی پساب در بخش کشاورزی برای تأمین بخشی از مصارف آب مشهد گفت: برای تأمین آب کلانشهرهایی همچون مشهد مقدس در درازمدت، گزینه‌های مختلفی از گذشته تا به حال برای مطرح است که برخی از این گزینه‌ها همچون انتقال آب از دریای عمان به کریدور شرق کشور، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در دست مطالعه است.

 ابراهیم‌نیا با بیان اینکه «در دو سال گذشته جلسات متعددی برای تأمین درازمدت آب شهر مشهد با حضور قائم‌مقام وزیر نیرو برگزار شده است»، گفت: در این جلسات تاکید شده تا موضوع آب مشهد از طریق حوضه آبریز قره‌قوم مرتفع شود و بجز استفاده حداکثری از منابع آب زیرزمینی منطقه، از آب‌های نامتعارف در منطقه نیز استفاده شود.

 مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا با اشاره به بحث تصفیه‌خانه‌ها برای تامین آب مورد نیاز این شهر، گفت: تصفیه‌خانه فاضلاب «پرکندآباد» که 60 میلیون مترمکعب ظرفیت دارد تا 2 الی 3 سال آینده وارد مدار بهره‌برداری می‌شود و اگر تصفیه‌خانه‌های در حال بهره‌برداری را نیز، مدنظر قرار دهیم، فارغ از حق‌آبه‌هایی که برای فضای سبز و بحث کشاورزی در نظر داریم، می‌توان برای حدود 120 تا 122 میلیون مترمکعب پساب موجود آن برنامه‌ریزی کرد.

 ابراهیم‌نیا، نیاز آبی سال آینده مشهد را حدود 290 میلیون مترمکعب دانست و از پیش‌بینی 400 میلیون متر مکعبی آن تا 1420 خبر داد.

 وی با اشاره به اینکه «طرح انتقال آب از دریای عمان و نمک زدایی، گران و دراز مدت است که با اعتبارات دولتی شاید حدود 15 سال طول بکشد»، افزود: این طرح می‌تواند به دلیل تثبیت جمعیتی،‌ به کریدور شرق کشور کمک کند و بحث دیگر نیز انتقال، بخشی از آب مورد نیاز، از منطقه هزار مسجد به شهر مشهد خواهد بود. به گفته ابراهیم‌نیا «برای این طرح، در تخصیص بودجه حدود 36 میلیون تومان برآورد شده است در حالیکه به 1000 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم».

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن