باروری ابرها بومی می شود

دکتر عباس رنجبر رئیس پژوهشکده هواشناسی، با اعلام خبر بومی شدن طرح باروری ابرها در آینده نزدیک، پیش شرط این کار را ایجاد و راه اندازی رادارهای پرتابل در کشور دانست و گفت: بیش از 90 درصد پروازها تاکنون بدون خطا انجام شده و 10 درصد باقیمانده نیز به دلیل اطلاعات ناقص یا عدم پوشش راداری بوده است.

رنجبر، با بیان اینکه «در سال 92-91 برای بارور کردن ابرها 79 سورتی پرواز در کشور انجام شده بود»، گفت: در سال 94-93 این میزان پروازها تا 106 سورتی، افزایش داشت.

رنجبر با تشریح زمان 20 دقیقه لازم برای پروسه بارداری ابرها در هر پرواز برای 20 تا 30 دقیقه بارش، اعلام کرد «این اثرات در ابرها تا حدود 2 ساعت حفظ می‌شود و ابرها آمادگی دارند تا زمانی که از کشور خارج نشده‌اند، 2 تا 3 بار دیگر نیز باردار شوند».

  رئیس پژوهشکده هواشناسی سپس با اشاره به بحران آبی در جامعه جهانی و چالش‌های پیشرو گفت: بحران آب فقط یک مسئله هیدرولوژیک در خصوص کیفیت و کمیت آب نیست، بلکه حکمرانی آب نیز مطرح است.

عباس رنجبر با اشاره به اینکه «برای رفع مشکل کم آبی کشور بایستی ضمن افزایش منابع آبی، مصارف را نیز کاهش دهیم»، گفت: مسئولان باید به ظرفیت‌های منابع آبی جدید اعتماد کنند و منابع مالی امور تحقیقاتی را افزایش دهند.

وی با اشاره به پرواز آزمایشی پهباد تولیدی ایران برای استفاده در طرح‌های باروری ابرها گفت: ایران چهارمین کشور سازنده پهباد در جهان است و پرواز آزمایشی یک ماه پیش پهباد ساخت داخل، موفق شد تا ارتفاع 4.5 کیلومتری از زمین اوج بگیرد و در کف ابر به طور کامل باروری انجام دهد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن