دانش‌ بنیان‌ ها به کمک خودروسازها می‌ آیند

درحالی که شرکت‌های دانش‌بنیان متولی تولید و تامین قطعات تکنولوژی برای شرکت‌های داخلی‌اند، اخیرا وزارت دفاع اعلام کرده در آینده نزدیک قطعات «های تک» مورد نیاز شرکت‌های خودروسازی داخلی را تامین ‌کند.

از سوی دیگر معاون صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرده به شرکت‌های خودروسازی که خریدار قطعات تولیدی شرکت‌های دانش بنیان باشند، تسهیلات مالی اعطا می‌کند.

همکاری وزارت دفاع با شرکت‌های خودروسازی در حالی صورت می‌گیرد که شرکت‌های دانش‌بنیان در گذشته به واسطه صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های نیازمند محصولات تکنولوژی متصل می‌شدند و اقدام به تامین قطعات مورد نیاز این شرکت‌ها می‌کردند.

اما حالا با ورود وزارت دفاع برای تولید داخلی قطعات تکنولوژیکی ابهام در موازی کاری این دو نهاد مطرح شده است.

چندی پیش یکی از مدیران خودروسازی اعلام کرد: مقرر شده با همکاری وزارت دفاع، در شش ماه آینده قطعات‌ «های تک» مورد نیاز خودرو را داخلی‌سازی کرده و وابستگی‌ها را به حداقل برسانیم.

به نقل از روزنامه ایران به گفته او قطعات های‌تک به گلوگاه صنعت خودروسازی تبدیل شده‌اند و سازندگان خارجی نمی‌توانند طبق روال قبل، آنها را به ما تحویل دهند. این اتفاق خبر خوشی برای مردم است، چرا که دیگر خودروها به خاطر کمبود قطعه در پارکینگ‌های خودروسازان خاک نمی‌خورد.

اما از سوی دیگر معاون صندوق نوآوری و شکوفایی در پویش ملی بومی‌سازی قطعات صنعت خودرو اعلام کرد صندوق نوآوری و شکوفایی برای به‌هم‌رسانی شرکت‌های دانش بنیان و صنایع بزرگ آمادگی لازم را دارد.

سیاوش ملکی‌فر در این باره می‌گوید: ما در صندوق نوآوری و شکوفایی با تمام ابزارها، تسهیلات و منابعی که در اختیار داریم دوشادوش بخش صنعت به ویژه‌ صنعت خودرو حرکت می‌کنیم و از هرگونه اتصال و پیوند بین شرکت‌های کوچک، متوسط و بزرگ دانش بنیان با صنعت خودروسازی حمایت می‌کنیم.

ملکی‌فر تاکید کرد: از زمان تاسیس صندوق در سال ۹۲ تا به امروز، توانسته‌ایم ابزارهای تامین مالی جدیدی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان ایجاد کنیم. اعتقاد ما بر این است که تحریم‌ها، تورم و رکود باعث شده زنجیره تامین شرکت‌ها و صنایع بزرگ ما از جمله خودروسازی آسیب ببیند. البته اگر این صنایع آسیب هم نمی‌دیدند احتیاج به تقویت داشتند و با فناوری باید جان تازه‌ای بر کالبد آنها دمیده می‌شد، بنابراین چاره‌ای نداریم که شرکت‌های دانش بنیان را به صنایع بزرگ متصل کنیم.

به گفته او صندوق نوآوری و شکوفایی در اکوسیستم نوآوری با سه گروه «تسهیلات»، «سرمایه‌گذاری» و «توانمندسازی» با شرکت‌های دانش بنیان همکاری می‌کنند.

ملکی‌فر ادامه می‌دهد: یک زمانی خریدار برای تامین نقدینگی مورد نیاز برای خرید محصول دانش بنیان از ما وام می‌خواهد که در این راستا ما به خریداران، خدمات لیزینگ با بهره ۹ درصد به صورت بازپرداخت دو ساله اعطا می‌کنیم. در عین حال نیز می‌توانیم کمبود نقدینگی شرکت‌های دانش بنیان را با اعطای این خدمات بهبود بخشیم.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه می‌کند: امروز تمام هم‌وغم ما در صندوق، نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش بنیان در صنعت کشور به خصوص صنعت خودرو است که در این زمینه نیز برنامه‌های خاصی درنظر گرفته‌ایم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن