اجلاس گفتگوهای زیستمحیطی جاده ابریشم
اجلاس گفتگویهای عالیرتبه بینالمللی زیست محیطی درچارچوب ابتکار جاده وکمربند اقتصادی سبز و احیای جاده ابریشم در شنزن چین با حضور نمایندگان 19 کشور از جمله ایران، هند، اندونزی، تایلند ، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان ، مغولستان و … آغاز شد .
سید مهدی حسینی، نماینده سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان نماینده کشورمان در این اجلاس طی سخنانی، بر تقویت صلح و گسترش همکاری دو و چند جانبه، و گسترس چرخه اقتصاد آبی کم کربن و سبز در قالب جاده ابریشم تاکید کرد. حسینی، چالشهای زیست محیطی چون کمبود آب، طوفانهای گرد وغبار، در خطر بودن تنوع زیستی و همچنین فرصتهای خوب موجود برای فعالیت در این زمینه را بررسی کرد.
به گزارش پایگاهاطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، هدف چین از برگزاری این اجلاس، گسترش فعالیتهای اقتصادی وتجاری در همه زمینههاست. این موضوع میتواند فرصت وچالشهای متنوعی را برای کشورهای حاشیه جاده ابریشم قدیم وکمربند اقصادی جدید بهویژه ایران ایجاد کند. طرح «یک کمربند- یک جاده» شامل کمربند اقتصادی جاده ابریشم و راه ابریشم دریایی قرن بیست و یکم است. براساس ارزیابی اولیه، جمعیت کل کشورهای مسیر «یک کمربند- یک جاده» نزدیک به 4 میلیارد و 400 میلیون نفر است. کل اقتصاد این کشورها حدود 2 میلیارد و 100 میلیون دلار ارزش دارد که به ترتیب 63 و 29 درصد از جمعیت و اقتصاد جهان را به خود اختصاص داده است.
در ماههای سپتامبر و اکتبر سال 2013 میلادی، شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، در جریان دیدار از کشورهای آسیای مرکزی و آسیای جنوب شرقی، پیشنهاد مهم ایجاد «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» و «احیای جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یکم» را مطرح کرد.پس از آن این دو پیشنهاد در قالب طرح «یک کمربند- یک جاده» مطرح شد. بیست و یکم ماه مه سال 2014 میلادی شی جین پینگ، در سخنرانی خود در نشست سران سیکا در شانگهای خاطر نشان کرد: چین همراه با کشورهای دیگر ضمن تسریع روند ایجاد «نوار اقتصادی جاده ابریشم» و «جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یکم»، برای راهاندازی هرچه سریعتر بانک سرمایهگذاری زیرساختهای آسیا و شرکت فعال در روند همکاری منطقهای و تحقق توسعه هماهنگ و امنیت در آسیا تمام تلاش خود را به کار خواهد بست.