صحت پیش‌بینی‌های بلندمدت هواشناسی حدود ۷۰ درصد است

رییس سازمان هواشناسی کشور صحت پیش‌بینی‌های بلندمدت ملی و بین‌المللی این سازمان را حدود ۷۰ درصد اعلام کرد و با بیان اینکه نمی‌توان تنها به اتکای یک پیش‌بینی تمام منابع کشور را مدیریت کرد، گفت: برای اجرای مدل های عددی به ابر‌کامپیوترها نیاز داریم.

به گزارش «انرژی امروز» از وزارت راه و شهرسازی، سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور و معاون وزیر راه و شهرسازی در نخستین نشست خبری خود که چهارشنبه، پنجم تیرماه در این سازمان برگزار شد، با اشاره به ضرورت اهمیت به کارگیری نیروی متخصص در حوزه هواشناسی گفت: حتی فارغ التحصیلان دانشگاهی پس از ورود به سازمان هواشناسی نیازمند دوره های آموزشی سه تا ۹ ماهه هستند.

وی دیده‌بانی و پیش‌بینی را دو وظیفه عمده سازمان هواشناسی خواند و با اشاره به حیطه‌های کاربردی هواشناسی، گفت:  هم‌اکنون آموزش‌های آکادمیک، کمک چندانی به این دو وظیفه نمی‌کنند؛ بنابراین در سازمان هواشناسی دوره‌های آموزشی را مجددا برای همکاران در نظر می‌گیریم و آموزش ها را با هدف کاربردی اجرا می‌کنیم.

تاجبخش، تجهیزات، اطلاعات و داده را سه رکن مهم در هواشناسی کاربردی خواند و با بیان اینکه داده‌های مورد نیاز برای دیده‌بانی هواشناسی در کشور از طریق، چهار هزار ایستگاه هواشناسی با کاربری‌های مختلف تامین می‌شود، گفت: برای انجام پیش‌بینی‌های بهتر هوای کشور، افزون بر داده‌های این ایستگاه‌ها از داده‌های شبکه بین‌المللی GTS استفاده می‌کنیم.

رییس‌ سازمان هواشناسی عنوان کرد: GTS شبکه‌ای بین‌المللی متشکل از سازمان‌ها و نهادهای هواشناسی کشورهاست، گفت: از طریق این شبکه به تمام داده‌های هواشناسی در دنیا  دسترسی داریم و البته سایر کشورهای عضو این شبکه نیز به داده های هواشناسی کشورمان دسترسی دارند.

وی با اشاره به اینکه خروجی مدل‌های هواشناسی که با کمک این داده‌ها شکل می‌گیرد، یکی از ابزارهایی است که در مراکز پیش‌بینی استفاده می‌شود، گفت: هر اندازه که صحت خروجی مدل‌های هواشناسی بهتر باشد، ابزار کمکی برای پیش‌بینی وضعیت هوا بهتر خواهد بود، اما برای اجرای مدل های عددی کوتاه و بلند مدت احتیاج به ابر‌کامپیوتر داریم؛ البته اولین ابرکامپیوتر در سازمان هواشناسی استقرار یافت و همچنان نیز این ساختار  را در سازمان داریم و پیش‌بینی‌های عددی را روی آن اجرا می‌کنیم اما برای توسعه و بروزرسانی مدل‌ها نیازمند تقویت این بخش هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از این نشست خبری به عضویت ایران در شورای اجرایی سازمان جهانی هواشناسی پرداخت و بیان کرد: شورای اجرایی سازمان هواشناسی از ارکان سازمان جهانی هواشناسی است که ۱۹۴ عضو دارد و از این میان تنها ۲۷ کشور به همراه ۱۰ عضو خود این سازمان در شورای اجرایی انتخاب می شوند و دارای حق رای هستند.

رییس سازمان هواشناسی گفت: کشورهای ایران، عربستان، هند، چین، ژاپن و کره جنوبی از منطقه دوم، کاندیدای عضویت در شورای اجرایی شدند و پس از مذاکرات بسیار سنگین و بدون توافق هر شش کشور برای رای‌گیری به فروم اصلی رفتند و ایران در دور دوم با کمک و حمایت وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور خارجه و نمایندگی ایران در ژنو پس از حدود ۱۵ سال موفق به کسب آخرین کرسی منطقه آسیا شد.

وی مستند و اجرایی کردن تصمیمات سازمان هواشناسی جهانی را از جمله وظایف شورای اجرایی خواند و افزود: شورای اجرایی هواشناسی( EC ) متشکل از نمایندگان کشورهای مناطق شش گانه سازمان هواشناسی جهانی است؛ ایران عضو منطقه دو آسیا است و پنج صندلی در شورای اجرایی برای اعضای این گروه لحاظ شده است که یک صندلی برای رئیس گروه( کشور امارات در حال حاضر) و ۵ صندلی برای سایر کاندیداها می باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که شرایط دمایی با توجه به تغییرات اقلیمی رو به افزایش و بررسی‌ها حاکی از افزایش دمای ۰ ۴ درصدی به صورت میانگین در کل کشور است، گفت: پیش‌بینی ما این است که در فصل پاییز نیز روند افزایش دما را در بیشتر مناطق داشته باشیم.

رئیس سازمان هواشناسی به پیش‌بینی بارش فصلی کشور نیز اشاره و اظهار کرد: پیشبینی ها نشان می دهد که بارش در فصل پاییز حدود ۱۰ درصد بیشتر از نرمال برای کشور است.

وی صحت پیش‌بینی‌های بلندمدت ملی و بین‌المللی را در حدود ۷۰ درصد عنوان کرد و گفت: بنابراین ما نمی توانیم تنها به اتکای یک پیش‌بینی هواشناسی تمام منابع کشور را مدیریت کنیم؛ بلکه باید با نگاهی جامع این موارد را در گوشه ذهن داشته باشیم و سناریوها و منابع مختلف را لحاظ کنیم.

وی با بیان اینکه هواشناسی نیز مانند هر سازمانی باید برنامه های توسعه ای داشته باشد، گفت: در سیل فروردین ماه اگر پیش بینی های سازمان هواشناسی وجود نداشت تعداد تلفات بسیار بیشتر می بود؛ زیرا سامانه بسیار فعال با بارش های شدید و طغیان رودخانه ها در منطقه زاگرس بسیار عظیم بود و اگر تخلیه مناطق بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی صورت نمی گرفت، بیش از هزار کشته در این سیل می دادیم.

تاجبخش با بیان اینکه پیش بینی های سازمان هواشناسی در ایام سیل فروردین ماه پیش بینی های خوبی بود، گفت: نمی توانیم از مخاطرات جلوگیری کنیم بلکه اقدام مهم و موثر مدیریت این مخاطرات است که پیش بینی هواشناسی یک بخش از این فرآیند است.

وی گفت: قطعا سازمان هواشناسی نیز اگر مانند هر سازمان دیگری هر چه تجهیزات به روز و مدرن تر و نیروی انسانی قوی و مجهزتری داشته باشد، پیش بینی های بهتری می تواند ارائه کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن