شکل‌گیری سطح ازونی ۱۸۰ میکروگرم در هر مترمکعب در اروپا

موج گرما که در روزهای واپسین ماه ژوئن، بخش‌های وسیعی از اروپا را فراگرفت بر شدت غلظت آلاینده‌های هوا در مناطق مرکزی این قاره افزود.

مرکز رصد فضایی کوپرنیک بنا به درخواست یورونیوز یک برآورد تصویری از تحولات آب و هوایی هفته‌های اخیر در اروپا ارائه کرده است.

در این تصاویر برای ایجاد امکان مقایسه، وضعیت جوی طی روزهای ۱۱ تا ۱۶ ژوئن که دمای هوا در سطح طبیعی فصل حاضر قرار داشته، به عنوان مبنا در نظر گرفته شده است. تصاویر متحرک نشان می‌دهد، که طی روزهای پایانی ماه ژوئن که اروپا شاهد استقرار موج گرما بود، سطح ازون در طول ساعت‌های گرم روز تا چه حد دچار افزایش می‌شود.

در این خصوص، ونسان هانری پوش، رئیس مرکز رصد فضایی کوپرنیک در این خصوص به یورونیوز گفت که سطح بالای ازون در جو وابستگی مستقیم به شدت تابش نور خوشید دارد.

به گفته او انتشار دی اکسید نیتروژن حاصل از مصرف سوخت‌های دیزلی و ترکیبات آلی فرار که با فرارسیدن موج‌های گرما با شدت بیشتری منتشر می‌شوند، سطح ازون را در جو به میزانی غیرطبیعی افزایش می‌دهد.

در واقع نور خورشید در فاصله بهار تا پایان تابستان به تنهایی قادر است تا بخش‌های آلوده سطح ازون را مشتعل کند.

میزان طبیعی ازون در جو زمین بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میکروگرم در هر مترمکعب است. با این وجود، لایه ازون طی هفته گذشته در جو اروپا شاهد شکل‌گیری سطح ازونی معادل با۱۸۰ میکروگرم در هر مترمکعب بوده است. سطحی که بنا بر تاکید سازمان بهداشت جهانی و آژانس محیط زیست اروپا، دولت‌ها باید به عنوان آستانه خطر آن را به طور عمومی اطلاع رسانی کنند.

با عبور سطح ازون از ۲۴۰ میکروگرم در هر مترمکعب، سلامتی مردم به طور مستقیم به خطر می‌افتد. به همین منظور برای حفظ سلامتی شهروندان سطح ازون نباید بیش از ۲۵ روز در سال و به مدت ۸ ساعت در روز از میزان ۱۲۰ میکروگرم در هر مترمکعب فراتر برود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن