امیدواری سازندگان داخلی با قرارداد تولید لوله‎های جداری و مغزی

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رویکرد وزارت نفت برای توجه ویژه به ساخت داخل قابل تحسین است، گفت: قرارداد تولید لوله‎های جداری و مغزی نمونه بارز این توجه است که امید فراوانی را در بین سازندگان داخلی ایجاد می کند.

به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی نفت ایران، هادی قوامی در حاشیه مراسم امضای قرارداد تولید لوله‎های جداری و مغزی طرح‎های توسعه میدان های رامشیر و منصوری که بین شرکت اویک و لوله گستر اسفراین امضا شد، با اشاره به اینکه امضای این قرارداد در سال رونق تولید که از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، نوید روزهای خوبی را برای ساخت داخل می دهد، افزود:‌ شرکت لوله گستر اسفراین با این قرارداد می تواند نقش قابل توجهی در تولید و اشتغال منطقه ایفا کند.

وی اظهار کرد: وزارت نفت تلاش می کند به ظرفیت های داخلی توجه ویژه ای شود و قرارداد ساخت لوله های جداری و مغزی نمونه بارز این توجه و تلاش است که امید است فراگیر شود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نگاه وزارت نفت به ساخت داخل را می توان به نور خورشید تشبیه کرد، افزود: این نگاه استعدادها و ظرفیت ها را شکوفا و بذر را به یک محصول خوب تبدیل می کند.

قوامی تصریح کرد: رویکرد توجه به ساخت داخل را به فال نیک می گیریم و از وزیر نفت در این مسیر قدردانی می کنیم و امیدواریم اثرات این توجه به دیگر بخش ها نیز تسری یابد.

وی با اشاره به ارزش ۱۴۳ میلیارد تومانی قرارداد تولید لوله‎های جداری و مغزی طرح‎های توسعه میدان رامشیر و منصوری، گفت: با توجه به اثر انتشار می توان گفت این قرارداد حداقل ۱۰۰۰ میلیارد تومان ارزش در منطقه خلق و اشتغال قابل توجهی را ایجاد خواهد کرد؛ همچنین زنجیره ارزش قابل توجهی را به خصوص در استان خراسان شمالی به عنوان یک استان محروم ایجاد می کند.

بر اساس این گزارش، قرارداد تولید لوله‎های جداری و مغزی طرح‎های توسعه میدان های رامشیر و منصوری به ارزش ۱۴۳ میلیارد تومان و با هدف تولید ۱۰۰ هزار متر لوله های جداری و مغزی به امضای غلامرضا منوچهری، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت و کوروش کیهانی زاده، مدیرعامل شرکت لوله گستر اسفراین رسید.

میدان نفتی رامشیر که در سال ۱۳۴۱ کشف و تولید از آن سال ۱۳۴۶ آغاز شد که در فاصله ۱۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان امیدیه و ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی اهواز قرار دارد. میدان نفتی منصوری نیز در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی اهواز واقع شده که در سال ۱۳۴۲ کشف شده و بهره برداری از مخزن آسماری این میدان در سال ۱۳۵۳ آغاز شد. این دو میدان در حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب قرار دارد.

طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت با هدف حفظ و افزایش میزان تولید از میدان های نفتی در دست بهره‌برداری کشور و ایجاد اشتغال با پیش بینی مبلغ سرمایه‌گذاری افزون بر ۶.۲ میلیارد دلار در طول سه سال تعریف شده است. این طرح ملی مشتمل بر ۳۳ پروژه است که ۲۹ پروژه در بخش خشکی و ۴ پروژه در بخش فراساحل را شامل می شود. فعالیت‌های پیش بینی شده در طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، شامل نصب و ارتقای تاسیسات سطح‌الارضی، اجرای خطوط لوله نفت و گاز، عملیات حفاری، تعمیر و تکمیل چاه، نصب و ارتقای تجهیزات سرچاهی و اجرای جاده‌های دسترسی و موقعیت‌ چاه‌ها است. از اهداف اصلی این طرح می توان به اشتغال زایی برای پیمانکاران نفتی، سازندگان تجهیزات و نیروی انسانی متخصص و محلی اشاره کرد.

بر اساس تاکید وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران بر استفاده حداکثری پیمانکاران اصلی پروژه‌ها از توان و ظرفیت داخلی، الزامات این موضوع در قرارداد‌های یاد شده پیش بینی شده به این منظور که فهرستی از کالاهای پر مصرف که امکان ساخت داخل آنها وجود دارد تهیه شده است و پیمانکاران ملزم به سفارش گذاری اقلام این فهرست به سازمان ها و شرکت های ایرانی شده اند. از سوی دیگر فهرست ۸۴ گانه ممنوعیت خرید کالاها و تجهیزات خارجی دارای تولید مشابه داخل ابلاغی مقام عالی وزارت نفت و نیز تصویب نامه هیئت وزیران در خصوص ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای تولید مشابه خارجی به عنوان مدارک الزام آور در این پیمان ها گنجانده شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن