خطوط طویل و طولانی انتقال آب نتیجه‌ای جز اتلاف منابع ندارند

انتقال آب از طریق کانال‌ها و خطوط طولانی عملا نتیجه معکوس خواهد داشت و از دیدگاه کارشناسی به شکست محکوم است.

کارشناس و پژوهشگر آب و توسعه پایدار ضمن اینکه انتقاداتی را به مدیریت آب در کشور وارد می‌سازد و در عین حال سیاست‌ها و طرح‌های دولت برای خروج از بحران خشکسالی را ناکارآمد می‌داند.

فاطمه ظفرنژاد در گفت و گو با انرژی امروز در پاسخ به سوال ` به نظر شما سیاست دولت در مورد انتقال آب از طریق احداث خطوط را چگونه ارزیابی می‌کنید؟` گفت: از منظر کارشناسانه تامین آب مناطق از طریق خطوط انتقال آب و حفر کانال همیشه شکست خورده و این گونه میزان هدر رفت آب افزایش خواهد یافت.

وی افزود: برای تامین منابع هر منطقه، باید از ذخایر آب منطقه‌ای استفاده کرد و چرا که بهره‌برداری و انتقال آب از مناطق دیگر،‌ خود تهدیدی برای گسترش خشکسالی است.

ظفرنژاد توقف کامل سدسازی و احداث سازه‌ها در مسیر آبها را یکی از الزامات امروز دانست و گفت: در حالی که به دلیل بحران جهانی آب، بسیاری از کشورها دیگر سدی نمی‌سازند اما ما همچنان به ساخت سد و احداث سازه‌ها بر روی آب اعتقاد داریم و انجام می‌دهیم.

این کارشناس حوزه آب و توسعه پایدار در ادامه گفت: ارزش آب و اهمیت مدیریت صحیح منابع در این بخش به قدری بالاست که احداث نیروگاه‌های برقابی نیز در اکثر کشورها متوقف شده‌اند.

ظفرنژاد همچنین بحران فعلی آب را ناشی از عدم مدیریت صحیح ذخایر طی 60 سال گذشته دانست و گفت: در طی 60 سال گذشته، ساخت اولین سد که همان سد کرج بود تا سدهای که امروز متاسفانه ساخته شده‌اند یا دولتمردان اصرار به ساختن آنها دارند، همگی به کاهش منابع آبی در کشور منجر شده‌اند و ادامه این سیاست به معنی خشکسالی کامل ایران است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن