ظروف یکبار مصرف: خوب یا بد؟ مسئله این است
با توجه به اولویت مسئله محیط زیست در ایران که بحران آب و خشکیدگی است، باید از اصرار بر عدم استفاده از ظروف یک بار مصرف دست کشید.
به گزارش «انرژی امروز» ناصر کرمی، اقلیم شناس و استاد دانشگاه تروندهایم نروژ، در صفحه فیسبوک خود نوشت:
یک تناقض آموزههای زیست محیطی در ایران اصرار بر عدم استفاده از ظروف یک بار مصرف است. میدانیم که این ظروف الان چه بخش قابل توجهی از زباله جامد را تشکیل میدهند و غالبا هم از نوع زباله ماندگار هستند.
از طرف دیگر استفاده از ظروف دائم هم به معنای مصرف آب زیاد برای شستشو و البته آلایندن آبها با مواد شیمیایی شوینده است. چاره کار چیست؟
وی ادامه میدهد: به نظر من با توجه به اولویت مسئله محیط زیست در ایران که بحران آب و خشکیدگی است (باز هم تاکید میکنم با توجه به اولویت این مسئله در شرایط خاص ایران) باید از اصرار بر عدم استفاده از ظروف یک بار مصرف دست کشید.
به جای آن بهتر است ما مروج استفاده از «ظروف یک بار مصرف با منشا گیاهی و وارداتی» باشیم.
ظرف یکبار مصرف گیاهی به خاطر کاهش مصرف آب و ممانعت از آلایندن آبها با مواد شیمیایی، به خاطر تجزیه شوندگی این نوع ظروف (که خوشبختانه الان خیلی ارزان و به وفور تولید و عرضه میشوند) و وارداتی به خاطر اینکه در تولید آنها آبهای ایران مصرف نشده و به واقع مصرف آنها یک جور واردات آب مجازی است.
روی وارداتی بودن اتفاقا خیلی باید تاکید کرد (در شرایط خاص بحران آب واقعا برای خیلی از محصولات باید از شعار ایرانی جنس ایرانی بخر دست کشید) چون تولید این نوع ظروف بسیار آببر است و میتواند به عامل دیگری برای کاهش منابع آب تبدیل شود.
خلاصه اینکه به جای تاکید غیر منطقی بر عدم استفاده از ظروف یک بار مصرف، که میتواند به زیان منابع آب ایران باشد، بهتر است مروج استفاده از ظروف یک بار مصرف گیاهی وارداتی باشیم.