آغاز به کار شورایاران جدید از ابتدای شهریور
در نشست خبری سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران که در رصدخانه شهری واقع در برج میلاد برگزار شد علی اعطا درباره زمان شروع فعالیت شورایاران جدید گفت: پیشبینی شده تا شورایاران جدید کار خود را از ابتدای شهریور ماه آغاز کنند.
علی اعطا در پنجمین نشست خبری سخنگوی شورای شهر با اصحاب رسانه که صبح امروز در رصدخانه شهری تهران واقع در برج میلاد برگزار شد، در مورد هزینه های برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها گفت: این انتخابات به علت الکترونیکی بودن کم هزینه برگزار شد و رقم مصوب شورا برای این انتخابات، ۶ میلیارد تومان بوده است. البته باید گزارشهای مالی دریافت شود تا چگونگی هزینه کرد این بودجه بررسی شود.
وی با بیان اینکه ممکن است در هر انتخاباتی تخلف صورت گیرد، ادامه داد: هیچ تخلف سازمان یافته ای به هیئت مرکزی نظارت گزارش نشده است. تخلفات گزارش شده موردی و مربوط به برخی داوطلبانی بودند که بعضا اقداماتی شبه برانگیز، غیرمجاز، ناسازگار با آیین نامه یا … انجام دادند. تخلفات گزارش شده به تفکیک در هیات مرکزی نظارت بررسی و بعد از به صورت عمومی اعلام خواهد شد.
اعطا گفت: در مجموع انتخابات به لحاظ سلامت بسیار خوب بوده و به علت الکترونیکی بودن انتخابات درصد خطای آن بسیار پایین و ناچیز بوده و نسبت به دورههای پیشین با دقت و صحت بیشتری برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با مشارکت همگانی برای برگزاری این انتخابات نگرانیهایی وجود داشت، عنوان کرد: با کمک رسانهها و پوشش مناسب خبری، مشارکت در حد انتظار شهروندان تهرانی بود و به طور کلی انتظارات برآورده شد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به ارائه آماری از برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاریها پرداخت و گفت: هماکنون بررسی شکایات در هیات مرکزی نظارت آغاز شده است؛ پس از پایان رایگیری برخی از محلات و مناطق اعتراضی نداشتند و در برخی از مناطق اعتراضهایی به هیات نظارت مرکزی منطقه اعلام و از آن جا به هیات نظارت مرکزی ارسال شد.
نتیجه قطعی انتخابات شورایاری ها تانیمه مرداد اعلام می شود
وی با بیان اینکه نتایج قطعی انتخابات شورایاریها با پیشبینیهای صورت گرفته تا نیمه مردادماه اعلام خواهد شد، عنوان کرد: پس از بررسی اعتراضها و شکایتها توسط هیات مرکزی نظارت نتایج قطعی اعلام خواهد شد.
اعطا ضمن تشکر از نهادها و سازمانهایی که برای برگزاری این انتخابات همکاری کردند، تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور اشکالاتی را به برگزاری انتخابات گرفته بود البته این امر موضوع جدیدی نبود و در دورههای قبلی هم این اشکالات گرفته شده بود اما در این دوره با جدیت بیشتری پیگیری شد و شاید طرح اشکال به این دلیل بود که تصور میشد از دوره قبل تا به امروز و با گذشت یک بازه زمانی چهار ساله باید مشکلات پیرامون برطرف شود.
وی با بیان اینکه در نهایت معاونت حقوقی ریاست جمهوری جلسهای را تشکیل داد و در آن جلسه نمایندگانی از شورا، سازمان بازرسی و وزارت کشور حضور پیدا کردند، گفت: در این جلسه مقرر شد تا انتخابات برگزار شود و آقای رحمانی فضلی وزیر محترم کشور به صورت جدی از برگزاری انتخابات حمایت کرد و البته موضع سخنگوی وزارت کشور هم راهگشای برگزاری این انتخابات بود. همچنین به دنبال مصوبه شورای شهر پنجم برای برگزاری انتخابات، اعضای شورای راهبردی کارویژه مناسبی را برای افزایش مشارکت در انتخابات و همراهی دستگاهها و نهادهای مختلف در نظر گرفتند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه به ارائه آماری درباره تعداد ثبتنام کنندگان به عنوان کاندیدا در مناطق پرداخت و گفت: در مناطق 21، 22، 3، 13، 16 و 19 تعداد ثبتنام کنندگان زیر 400 نفر بوده است. همچنین در مناطق 18، 17، 10، 11، 12، 7، 8 تعداد ثبتنام کنندگان بین 400 تا 500 نفر بوده است. همین طور در مناطق 6، 14 و 20 تعداد ثبتنام کنندگان بین 500 تا 600 نفر و در نهایت در مناطق 1، 4، 2، 5 و 15 تعداد ثبتنام کنندگان برای انتخابات شورایاریها بالای 600 نفر بوده است.
اعطا با بیان اینکه انتخابات در چهار محله از 352 محله شهر تهران برگزار نشد، اضافه کرد: پنجمین دوره انتخابات شورایاریها در محلههای زینبیه واقع در منطقه 13، قصر فیروزه واقع در منطقه 14، فرودگاه واقع در منطقه 9 و مسگرآباد واقع در منطقه 15 به این دلیل که تعداد کاندیداها به حد نصاب نرسیدند، برگزار نشد.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه انتخابات در هزار و 631 شعبه و با 7 هزار صندوق برگزار شد، عنوان کرد: تعداد کل ثبتنام کنندگان در انتخابات شورایاریها 11 هزار و 970 نفر بوده که سهم زنان 25 درصد تخمین زده شده است. همچنین 509 هزار و 161 نفر به عنوان رایدهنده در انتخابات شورایاریها شرکت کردند که در این بین مشارکت زنان 39 درصد تخمین زده شده است.
اعطا با بیان اینکه بیشترین داوطلبان در مناطق 4 و 5 بودهاند اضافه کرد: در منطقه 4، هزار و 192 نفر و در منطقه 5، هزار و 172 نفر برای شرکت در انتخابات به عنوان کاندیدا ثبتنام کردند. این در حالی است که بیشترین داوطلبینی که در انتخابات ثبتنام کردند با 507 نفر 33 سال داشتهاند. همچنین 40 درصد کل داوطلبین یعنی 4 هزار و 833 نفر بین 30 تا 40 سال سن داشتند.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در میان کاندیداهای منتخب، 2 نفر بالای 1500 رای داشتند، اضافه کرد: یکی از داوطلبین با هزار و 771 رای در محله نعمتآباد واقع در منطقه 19 و دیگری با هزار و 667 رای در محله مشیریه واقع در منطقه 15 بوده است.
وی درباره بیشترین میزان مشارکت در محلههای شهر تهران گفت: محله گلشن واقع در منطقه 4، 8 هزار و 387 نفر رایدهنده، نعمتآباد واقع در منطقه 19، 6 هزار و 113 رایدهنده و شکوفه واقع در منطقه 19، 5 هزار و 666 نفر رایدهنده داشتهاند.
میانگین سنی منتخبان شورایاری 43 سال است
به گفته اعطا تعداد عضوهای اصلی منتخب هزار و 119 نفر بوده که از این تعداد 507 نفر زنان (16 درصد) و 2هزار و 612 نفر مردان (84 درصد) بودهاند. همینطور هزار و 342 نفر به عنوان عضو علیالبدل منتخب شدهاند که از این میان 327 نفر را زنان با 24 درصد و هزار و 15 نفر را مردان با 76 درصد به خود اختصاص دادهاند.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه 28 درصد اعضای اصلی منتخب بین 30 تا 40 سال سن دارند، گفت: همینطور 20 درصد از منتخبین علیالبدل بین 30 تا 40 سال سن دارند. همچنین هم اکنون 98 نفر به دلایل مختلف در انتظار رای هیات نظارت مرکزی هستند زیرا برخی دارای رای مساوی بودهاند و بر اساس مدرک تحصیلیشان امکان حضور در شورایاریها را به دست میآورند.
اعطا تاکید کرد میانگین سنی منتخبان 43 سال بوده است که در جوانترین حالت میانگین سنی 22 سال و در پیرترین حالت 74 سال بوده است.
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به ویژگی های متمایز این دوره از انتخابات شورایاری ها گفت: بعضا ممکن است در دورههای اخیر در شورایاریها افرادی کار دیگری انجام داده باشند و از امکاناتی استفاده کرده باشند که با قانون منافات داشت، اما این به این معنی نیست که ما بتوانیم کارکرد اصلی شورایاریها را مورد بیتوجهی قرار دهیم و اصل موضوع را کنار بگذاریم. برای برطرف کردن این مشکلات جلساتی برگزار شد و در نهایت چند بند اساسنامه انتخابات شورایاریها مورد اصلاح قرار گرفت.
اعطا ادامه داد: نمیگوییم که موضوع از اصل حل شده است اما میتوانیم مدعی باشیم چند بند مشکلزا را حذف کردهایم. یکی از آنها حذف رابطه مالی شورایاران بوده است. همین امر باعث شد عدهای که فکر دیگری داشتند از شرکت در انتخابات شورایاریها به عنوان کاندیدا منصرف شوند. همینطور افرادی که طرف قرارداد با شهرداری بودند امکان ثبتنام در انتخابات شورایاریها را نداشتند و همه این موضوعها یک پیام دارد. به طور کلی ما برای چشمانداز توسعه تلاش کردهایم و این کار ادامه دارد.
وی درباره زمان شروع فعالیت شورایاران جدید توضیح داد: پیشبینی شده تا شورایاران جدید کار خود را از ابتدای شهریور ماه کار خود را آغاز کنند.