تدوین سند راهبردی مستقل برای مناطق تنش‌دار جزیره قشم

معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ظرف یک ماه آینده با ارائه یک سند راهبردى، امسال بخش عمده‌ای از مشکلات فنی تاسیسات تامین و توزیع آب جزیره قشم را سروسامان داده و با استفاده از تمامی ظرفیت‌های آبفای شهری در روستاها، وضعیت آب این جزیره را مانند سایر جزایر استان به ثبات و سطح پایدار می‌رسانیم.

سید حمیدرضا کشفی در نشست با استاندار و مدیران آب استان، هدف از سفر دو روزه نمایندگان وزارت نیرو به استان را رسیدگی به مسائل و مشکلات بخش آب استان و به طور خاص جزیره قشم بیان کرد و گفت: پیرو جلسات برگزار شده در تهران پیرامون وضعیت کنونی آب شرب استان، مصوباتی داشتیم که با حمایت نماینده عالی دولت در استان، در کمترین زمان ممکن مشکلات آب در مناطق تنش دار قشم مرتفع می‌شود.

کشفی افزود: این جزیره از لحاظ تولید به سطحی رسیده است که می‌توانیم با رفع نقاط انفصال، بازسازی و اصلاح شبکه های توزیع و ایستگاه های پمپاژ، بخش عمده مشکلات آن را برطرف کنیم.

وی اضافه کرد: همچنین در بررسی که طی هفته آینده انجام می‌شود، تغییری در جانمایی آب شیرین‌کن‌ها خواهیم داشت و برای حل هرچه سریع‌تر مشکل آب مردم جزیره قشم، بنا داریم مشکل مناطق تنش‌دار را با استفاده از آب شیرین‌کن‌های موجود جزیره، در کمترین زمان ممکن و با کمترین هزینه مرتفع کنیم.

معاون بهره برداری آبفای کشور همچنین اظهار داشت: در حال حاضر حجم تولید آب از آب شیرین‌کن‌ها در سطح  کشور 490 هزار مترمکعب در شبانه روز است و 40 درصد آن در استان هرمزگان تولید می‌شود که بیشترین حجم تولید را در سطح کشور دارد.

ضرورت تامین ردیف اعتباری برای پایداری آب شیرین‌کن‌های استان

در ادامه این جلسه، مدیرعامل آبفای هرمزگان با اشاره به وضعیت تخصیص اعتبارات، تامین ردیف اعتباری برای پایداری آب شیرین‌کن‌های استان را ضروری دانست و گفت: برای تحقق این اعتبارات علاوه بر تلاش مدیران وزرات نیرو، کماکان نیازمند حمایت مقام عالی دولت در استان هستیم.

امین قصمی در خصوص مشکلات آب روستاهای جزیره قشم، اظهار داشت: تلاش داریم به‌زودی با تدوین سندی با الگوریتم واحد و در کمترین زمان مشکلات این جزیره را مرتفع نماییم.

وی اضافه کرد: در همین رابطه ارتقای 12 سایت آب شیرین در قالب آب شیرین‌کن یکصد هزار مترمکعبی شهر بندرعباس انجام می‌شود.

وی همچنین از بهره‌برداری فاز دوم آب شیرین‌کن بندرعباس با ظرفیت 40 هزار مترمکعب در شبانه روز در مهرماه خبر داد و گفت: تا پایان آبان ماه نیز تمامی تجهیزات لازم برای افزایش ظرفیت آن به 60 هزار متر مکعب وارد کشور می‌شود که با تحقق برنامه پیش‌بینی شده این پروژه تا خردادماه 99 با ظرفیت نهایی وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.

سرپرست آبفای روستایی استان در پایان، پروژه فاز دوم پروژه‌های تامین آب بستک از آب شیرین‌کن چارک، تامین آب رویدر و غرب جاسک را از دیگر پروژه مهم در دست اجرای آبفا عنوان کرد.

شایان ذکر است، معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری به‌همراه جمعی از مدیران آبفای کشور طی سفر دو روزه به استان هرمزگان، با هدف بررسی آخرین وضعیت تامین آب روستاها و شهرهای پرتنش استان، از تاسیسات نمک‌زدایی و تاسیسات در حال ساخت، بهره‌برداری انتقال و توزیع آب در جزیره قشم بازدید کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن