تسهیل ورود بخش‌ خصوصی به تولید برق

علیرضا دائمی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو، با تاکید بر ضرورت ایجاد فضای رقابتی در صنعت برق و تقویت صندوق‌های سرمایه گذاری ،اعلام کرد: در این زمینه مذاکرات زیادی با سازمان بورس صورت گرفت.

دائمی با اعلام اینکه «مذاکراتی نیز با مجموعه بانک‌ها و صندوق‌های پروژه و سرمایه‌گذاری انجام شده است»، ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری صنعت برق را ابزاری برای مدیریت منابع مالی عنوان کرد و گفت: این صندوق‌ها به‌صورت یک تنظیم کننده در بازار عمل می‌کنند و در زمانی که به نقدینگی بیشتری نیاز است می‌توانند به عنوان متعادل کننده نظام اقتصادی صنعت وارد بازار شوند.

دائمی تاکید کرد: در استفاده از تسهیلات صندوق، منافع دو طرف لحاظ می‌شود و با تزریق منابع مالی از سوی صندوق تعادل در بازار رخ می‌دهد و سود حاصل از آن نصیب صندوق می‌شود.

به گفته دائمی «جهتگیری وزارت نیرو ایجاد ظرفیت‌ برای ورود بخش‌های غیردولتی و خصوصی است و در همین زمینه بیش از 50 درصد برق تولیدی کشور توسط بخش‌های غیر دولتی و خصوصی و همه برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر نیز توسط بخش خصوصی انجام می‌گیرد».

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو با اشاره به اهمیت نهادهای بورس انرژی و نهاد تنظیم مقررات بازار برق برای تعریف رابطه خریدار و فروشنده، گفت: در پایان برنامه ششم، فقط 20 درصد برق کشور در نیروگاه‌های دولتی تولید می‌شود و 80 درصد دیگر که بیش از تولید برق کنونی کشور است، به دست بخش غیردولتی تولید می شود.

دائمی تاکید کرد: باید به جایی برسیم که مانند بسیاری از کشورهای جهان، برق از شکل دولتی به شکل غیردولتی مدیریت و بازار رقابت ایجاد شود تا با تغییر قیمت و نوع خدمات ارایه شده بتوان در بازار نقش داشت.

دائمی با اشاره به مشوق‌های کشورهای دیگر مثل قیمت مناسب‌تر، دیماند، تقسیط، تخفیف در انشعاب برق، مدیریت مصرف در شبانه روز و… گفت: در این صورت، استفاده از انرژی‌های نو نیز شتاب بیشتری خواهد گرفت.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن