ساخت «ربات بازرس» برای پایش تونل کابل شبکههای انتقال نیرو
مدیر امور انتقال نیروی تهران2 از همکاری شرکت برق منطقه ای تهران با دو شرکت دانش بنیان برای ساخت ربات بازرس تونل با هدف بازرسی شبانهروزی کانالها، تاسیسات و کابلهای انتقال نیرو خبر داد.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو(پاون)، سید اسماعیل موسوی مقدم با اشاره به کاهش خطرات برای نیروی انسانی در اثر وقوع حوادث احتمالی و کاهش هزینه نگهداری کانال در نتیجه بهکارگیری ربات بازرس گفت: برای پایش خودکار و هوشمند وضعیت کانال خطوط انتقال نیرو و تاسیسات آن دفتر تحقیقات و برنامهریزی با هماهنگی این امور، اقدام به عقد قرارداد با دو شرکت دانش بنیان فرند پیمایش و شرکت ایده کاوان صنعت پردیس (وابسته به پارک علم و فناوری پردیس) جهت ساخت ربات بازرس تونل نموده است و این دو شرکت پس از اعلان فراخوان از بین چندین دانشگاه و شرکت دانشبنیان معتبر انتخاب شدند.
وی افزود: عملکرد این رباتها در کانالهای قورخانه- آزادگان (به طول 12 کیلومتر) و قورخانه- شوش (چهار کیلومتر) مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. از این رباتها جهت پایش وضعیت تاسیسات کانالها و کابلها، بازدید ترموویژن از مفصلها، شناسایی محل نفوذ آب و شناسایی ورود افراد غیر مجاز استفاده میشود.
مدیر امور انتقال نیروی تهران2 ادامه داد: طراحی این رباتها به گونهای است که به تحلیل دادههای جمع آوری شده پرداخته و در صورت وجود موارد غیرعادی، به مرکز کنترل واقع در پست، هشدار ارسال میکند.
موسوی مقدم با اشاره به موانع و مشکلات اجرای این پروژه افزود: با توجه به پیشرفته بودن قطعات این رباتها که در خارج از کشور و در دست تولیدکنندگان معدودی قرار دارد و با توجه به مشکلات ارزی موجود، وارد کردن قطعات و گارانتی آنها ممکن است با مشکل مواجه شود؛ اما اجرای چنین پروژه ای میتواند با کنترل وضعیت تاسیسات کانال و کابلهای انتقال نیرو، بازدید ترموویژن از مفصلها، شناسایی محل نفوذ آب و شناسایی ورود افراد غیر مجاز، از خاموشیهای احتمالی جلوگیری و افزایش پایداری شبکه را به دنبال خواهد داشت.
مدیر امور انتقال نیروی تهران2 در پایان با اشاره به ارزش 2.5 میلیاردی و پیشرفت 25 درصدی این پروژه پیشبینی کرد تا خرداد سال 99 به طول انجامد.