هدف از تغییر قوانین بازار پایه دستیابی به بازاری کارا و سالم است

مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه این وظیفه از سوی قانون‌گذار به فرابورس سپرده شد که وضعیت بازار پایه ساماندهی شود، گفت: با هدف ارتقای حاکمیت شرکتی و شفافیت هرچند سال یک بار قوانین این بازار مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

به گزارش «انرژی امروز» از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، مدیرعامل فرابورس ایران در برنامه روی خط خبر شبکه خبر با موضوع «بازار سرمایه در مسیر توسعه و شفافیت بیشتر» گفت: با هدف ارتقای حاکمیت شرکتی و شفافیت هرچند سال یک بار قوانین این بازار مورد بازنگری قرار می‌گیرد. که قطعا مقاومت‌هایی به همراه دارد؛ اما هدف قانون‌گذار این بوده که در یک دوران گذار، شرکت‌هایی که خارج از تابلوهای اصلی بورس هستند در یک تابلو خود انتظام سهامشان معامله شود و هدف نهایی از تغییر قوانین، دست‌یابی به بازاری سالم، کارا و اثربخش است.

امیر هامونی با معرفی بورس‌های کشور و زمینه فعالیت آن‌ها از افزایش دامنه تامین مالی بازار سرمایه در اقتصاد ایران سخن گفت و افزود: به عنوان مثال در فرابورس ایران که 10 سال از آغاز فعالیت آن می‌گذرد این بورس به سرعت مسیر رشد و توسعه را طی کرده و اکنون در مقطعی قرار دارد که ارزش معاملات روزانه در این بورس ارقامی بیش از یک هزار میلیارد تومان است.

هامونی با بیان اینکه حضور ذی‌نفعان در بازار فرابورس بسیار متنوع است و قابل مقایسه با بورس‌های منطقه نیست، گفت: از طریق انواع اوراق بهادار در فرابورس شامل اسناد خزانه اسلامی، انواع صکوک، اوراق تسهیلات مسکن و … تا کنون به تامین مالی طیف وسیعی از ذی‌نفعان شامل دولت، شرکت‌ها، پیمانکاران، صنایع مختلف اقتصادی، مردم و … کمک شده است.

وی با اشاره به اینکه در بازار سرمایه کشور شاهد 11 میلیون کد سهامداری هستیم و این در حالیست که در کشورهای توسعه‌یافته این تعداد به 200 تا 300 هزار کد می‌رسد، بیان کرد: این موضوع در عین حال که می‌تواند یک فرصت برای بازار سرمایه کشورمان باشد اما در صورتی که روی بحث افزایش سواد مالی دارندگان این کدها فعالیتی صورت نگیرد می‌تواند به مثابه یک تهدید عمل ‌کند.

به گفته وی با پیگیری سازمان بورس و اوراق بهادار و تلاش‌های این سازمان در راستای ارتقای سواد مالی مردم، برنامه اضافه کردن درس بورس و سرمایه به کتب درسی مدارس در دستور کار قرار دارد که آثار آن در میان‌مدت تا بلندمدت خود را نمایان خواهد کرد.

مردم در قدم اول غیرمستقیم وارد بورس شوند

مدیرعامل فرابورس ایران تاکید کرد: افرادی که آموزش ندیده و تجربه سرمایه‌گذاری در بورس را ندارند از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری و نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس وارد بازار شوند؛ چراکه سرمایه‌گذاری در بازار سهام نیازمند تجربه و سطح دانش بالاست و ممکن است افراد در قدم اول با ورود مستقیم به بازار، تحت تاثیر هیجانات تصمیماتی بگیرند که عامل زیان باشد.

هامونی با اشاره به اینکه 108 کارگزاری، 10 تامین سرمایه، 10 مشاوره سرمایه‌گذاری و 8 شرکت پردازش اطلاعات مالی عضو فرابورس داریم، گفت: این شرکت‌ها می‌توانند در زمینه سرمایه‌گذاری صحیح به مردم مشاوره ارائه کنند و با توجه به اینکه دارای مجوز و تحت نظارت هستند در مورد مشاوره‌هایی که می‌دهند، مسئولند.

وی در ادامه یکی از چالش‌هایی که در بازار سرمایه کشور وجود دارد را فعالیت کانال‌های غیرمجاز که از طریق شبکه‌های اجتماعی مشاوره بد و سیگنال به مردم می‌دهند عنوان کرد و از مردم خواست که آگاهانه نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس اقدام کنند.

چرایی تشکیل و تغییر بازار پایه

مدیرعامل فرابورس ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگوی تلویزیونی در خصوص تاریخچه شکل‌گیری بازار پایه گفت: قبل از سال 90 شرکت‌های بورسی که معیارهای پذیرش را از نظر فعالیت‌های مالی، عملیاتی و اقتصادی از دست می‌دادند از تابلو بورس و فرابورس لغو پذیرش شده و اخراج می‌شدند که مردم مجبور بودند خارج از بورس به صورت غیررسمی سهام آن‌ها را معامله کنند.

به گفته هامونی در ماده 99 قانون پنجم برنامه توسعه مصوب شد که تابلویی طراحی شود با هدف اینکه شرکت‌ها از بازار سرمایه اخراج نشوند و سهام‌شان در این تابلو معامله شود. همچنین شرکت‌های سهامی عامی که پیش از آن بیرون از بازار سرمایه سهامشان در بین مردم فروخته می‌شد نیز در این تابلو حضور یابند و سهامشان معامله شود. در حال حاضر 102 شرکت داریم که سهامی عام و خارج از بازار سرمایه بودند و 80 شرکت نیز که از بورس یا فرابورس لغو پذیرش شده‌اند.

مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه این وظیفه از سوی قانون‌گذار به فرابورس سپرده شد که وضعیت بازار ساماندهی شود، اظهار کرد: با هدف ارتقای حاکمیت شرکتی و شفافیت هرچند سال یک بار قوانین این بازار مورد بازنگری قرار می‌گیرد که قطعا مقاومت‌هایی به همراه دارد؛ اما هدف قانون‌گذار این بوده که در یک دوران گذار، شرکت‌هایی که خارج از تابلوهای اصلی بورس هستند در یک تابلو خود انتظام سهامشان معامله شود و هدف نهایی از تغییر قوانین، دست‌یابی به بازاری سالم، کارا و اثربخش است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن