کاهش سالانه 28 میلیون مترمکعب تولید گاز با افت فشار پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه افت فشار مخزن گازی پارس جنوبی سالانه 28 میلیون مترمکعب از تولیدات گاز این میدان را کاهش دهد، گفت: پس از اتمام فعالیتهای توسعهای فازهای پارس جنوبی، چشمانداز جدیدی بر مبنای تامین مستمر حداقل 75 درصد گاز مورد نیاز مصرفی کشور در شرکت نفت و گاز پارس تعریف شده است.
محمد مشکینفام در آیین امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال که صبح امروز (شنبه، 23 شهریور 98) در سالن شهید بهشتی وزارت نفت انجام شد، گفت: برای 25 سال آینده پارس جنوبی، چشمانداز جدیدی بر مبنای تامین مستمر حداقل 75 درصد گاز مورد نیاز مصرفی کشور در شرکت نفت و گاز پارس تعریف شده است.
به گزارش «انرژی امروز» از روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس، وی با بیان اینکه تا پایان سال جاری، 5 سکوی باقیمانده پارس جنوبی در یارد صدرا نصب و برداشت گاز غنی از کلیه بلوکهای گازی پارس جنوبی (به جز فاز 11) محقق خواهد شد، افزود: پس از توسعه کامل میدان مشترک پارس جنوبی باید به فکر نگهداشت تولید بر مبنای همین چشمانداز باشیم، اگرچه تا کنون افت فشار از این میدان محسوس نبوده است، اما پیشبینی میشود تا 5 سال آینده افت فشار از مخزن پارس جنوبی آغاز شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس پیشبینی کرد افت فشار مخزن گازی پارس جنوبی سالانه 28 میلیون مترمکعب از تولیدات گاز این میدان را کاهش دهد که برای آن نیازمند برنامهریزی جدی هستیم.
وی با اشاره به اینکه برای نگهداشت تولید در پارس جنوبی دو راهکار کوتاهمدت و بلندمدت پیشبینی شده است، تاکید کرد: انجام عملیات اسیدکاری، مشبککاری و تعمیر چاههای تولیدی، حفر چاههای جدید، احداث خطوط لوله جدید بین سکوها و… از جمله راهکارهای کوتاهمدت هستند که در همین راستا، اسیدکاری 11 حلقه از چاههای تولیدی میدان در شش ماهه نخست امسال آغاز شده و تا پایان سال 11 حلقه چاه دیگر نیز اسیدکاری خواهد شد.
مدیرعامل بزرگترین شرکت تولیدکننده گاز کشور مشبککاری 11 حلقه چاه در لایه K1 را از دیگر اقدامات این شرکت در 6 ماهه نخست سال جاری عنوان کرد و با اشاره به عمر ده ساله برخی از چاههای تولیدی این میدان گفت: تعمیر چاهها از جمله اقدامات دیگری است که به نگهداشت تولید در میدان گازی پارس جنوبی کمک خواهد کرد، در همین زمینه یک چاه مورد تعمیر قرار گرفته و تا پایان امسال 4 حلقه چاه نیز به طور کامل تعمیر خواهد شد.
مشکینفام حفر 60 حلقه چاه جدید در محدوده بلوکبندی موجود این میدان را از دیگر راهکارهای کوتاهمدت نگهداشت تولید گاز برشمرد و گفت: از محل حفر این چاهها میتوان گاز بیشتری برداشت کرد.
وی همچنین به احداث خطوط لوله بین سکوهای دریایی که منجر به کاهش 50 درصدی افت فشار گاز میشود اشاره و تاکید کرد: بر مبنای این سناریو افزودن خطوط لوله بین سکوها و از سکو تا پالایشگاه خشکی را در دستور کار قرار دادهایم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در تشریح برنامهریزی این شرکت برای راهکارهای بلندمدت جلوگیری از افت فشار مخزن مشترک پارس جنوبی گفت: تمرکز بر بلوکهای اطراف میدان پارس جنوبی از جمله راهکارهای بلندمدت به شمار میآید که با انعقاد قرارداد توسعه میدان گازی بلال میتوان گفت راهکارهای بلندمدت را از امروز آغاز کردیم.
به گفته مشکینفام حفر چاههای اکتشافی در بلوک گازی یلدا، انجام فعالیتهای عملیاتی در نواحی شمالی میدان گازی پارس جنوبی و طراحی و نصب سکوهای تقویت فشار گاز گامهای بعدی این شرکت در راستای تحقق نگهداشت تولید خواهد بود.
وی به میادین دیگری مانند پارس شمالی، فرزاد و کیش نیز اشاره کرد و در آینده گاز تولیدی این میدانها پس از توسعه به پالایشگاههای خشکی منتقل خواهد شد.
مشکین فام با اشاره به 13 پالایشگاه گازی در منطقه پارس 1 و پارس 2 ظرفیت این پالایشگاهها را پالایش روزانه 27 میلیارد فوت مکعب گاز غنی اعلام کرد و افزود: برای این تاسیسات باید به فکر خوراک باشیم که با احتساب ایران ال.ان.جی به 29 میلیارد فوت مکعب میرسد.
این مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران درباره قرارداد طرح توسعه میدان گازی بلال نیز گفت: این قرارداد سعی شده تمام مشکلات قراردادهای قبلی را برطرف کنیم. این قرارداد با سرمایهگذاری از سوی شرکت کارفرما با شرکت پتروپارس به عنوان پیمانکار عمومی منعقد شده است و هیچگونه پاداشی (به جز هزینه مدیریت) به پیمانکار تعلق نمیگیرد.
مشکینفام در پایان ضمن قدردانی از حمایت همه ارکان دولت و قوای سهگانه از توسعه پارس جنوبی افزود: در طول سالهای گذشته مسوولین فارغ از سلایق و جناحبندیهای دولتهای مختلف از توسعه پارس جنوبی به عنوان سرمایه ملی حمایت کردهاند و خواهشمندم از این پس نیز همه ارکان نظام و قوای سهگانه روی این موضوع تمرکز کرده تا تامین 75 درصد گاز کشور از این حوزه محقق شود.