امضا قرارداد تولید تلمبههای چندفازی و توسعه کسب و کار در پتروایران
قرارداد تولید تلمبههای چندفازی و تفاهم نامه همکاری «توسعه کسب و کار در عرصه های ملی و بین المللی» بین شرکت توسعه پتروایران، نفتخیز جنوب و ملی حفاری امضا شد.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت توسعه پتروایران با هدف بهکارگیری تلمبههای چندفازی ساخت داخل در میدانهای نفتی تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
این تفاهمنامه روز دوشنبه، هشتم مهرماه 1398 طی مراسمی به امضای مهندس احمد محمدی، مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب و مهندس سپهر سپهری، مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران رسید.
به گزارش «انرژی امروز» از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت پترو ایران، مهندس محمدی در این مراسم اظهار داشت: تلمبههای چندفازی سرچاهی از تجهیزات مهم در فرآیند تولید و استخراج نفت از چاههای کم فشار است که بهکارگیری آنها در چاههای تولیدی نفت که دچار افت فشار جریانی سرچاهی میشوند، تاثیر مهمی بر استمرار و نگهداشت تولید نفت کشور دارد.
وی گفت: استفاده از این تجهیزات برای چاههای با فشار جریانی پایین در مقایسه با پمپهای درونچاهی بهینهتر و بهصرفهتر است و در افزایش عمر چاه، بهبود فرآیند تولید، پیشگیری از سوزاندن گازهای همراه و حفظ محیط زیست آثار مفیدی دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب افزود: استفاده از پمپهای درونچاهی به دلیل لزوم برپایی دکل حفاری برای نصب و همچنین عمر مفید کوتاه آنها هزینههای بیشتری نسبت به تلمبههای سر چاهی دارند، بنابراین بهکارگیری تلمبههای سرچاهی برای احیای چاههای کمفشار در اولویت قرار دارد.
مهندس محمدی با اشاره به تجربه بهکارگیری پمپهای سرچاهی چندفازی در میدان اهواز گفت: به دلیل اهمیت این تجهیزات و حمایت از ساخت داخل، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بومیسازی آنها را در دستور کار قرار داد که با همکاری همکاران مرتبط و بهویژه شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون و مدیریت فنی ستاد و یک شرکت دانشبنیان بخش خصوصی، یک نمونه از آن امسال ساخته و در میدان اهواز نصب شد و مراحل آزمایش میدانی را نیز با موفقیت پشت سر گذاشت.
وی تصریح کرد: بهمنظور توسعه ساخت داخل، حمایت از بومیسازی و خوداتکایی صنعت نفت و توانمندسازی بخش خصوصی، تفاهمنامه بهکارگیری این پمپها با شرکت پتروایران امضا شد که امیدواریم در کوتاهترین زمان ممکن به امضای قرارداد نهایی منجر شود.
مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران نیز با ابراز خرسندی از حمایتها و تلاشهای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای بومیسازی این تجهیز کاربردی، اظهار داشت: اگر حمایت مناطق نفتخیز جنوب از سازندگان و شرکتهای داخلی نبود، این دستاورد محقق نمیشد و امیدواریم امضای این تفاهمنامه الگویی برای دیگر شرکتها باشد.
مهندس سپهری گفت: شرکت پترو ایران یک شرکتی دولتی است و سیاست کلی آن حمایت از شرکتهای داخلی بهویژه شرکتهای دانشبنیان است.
سند تفاهم نامه همکاری مشترک با محوریت «توسعه کسب و کار در عرصه های ملی و بین المللی» امضا شد
لازم به یادآوری است که پنجم شهریور ماه هم شرکت توسعه پتروایران و شرکت ملی حفاری ایران یک سند تفاهم نامه همکاری مشترک با محوریت «توسعه کسب و کار در عرصه های ملی و بین المللی» امضا کرده بودند.
این تفاهم نامه میان مهندس سپهری مدیر عامل شرکت توسعه پترو ایران و مهندس موسوی مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران امضا و مبادله شد.
بر اساس مفاد این سند همکاری مقرر شد دو شرکت، در زمینه توسعه فضای کسبوکار در عرصههای ملی و بینالمللی همکاری مشترک داشته باشند.
سیدعبدالله موسوی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه هماکنون ۷۰ درصد از صنعت حفاری کشور در دست این شرکت است، گفت: شرکت ملی حفاری ایران درصدد است طبق برنامهریزی مدون و اصولی بتواند از ۳۰ درصد ظرفیت باقیمانده به نحو مطلوب استفاده کند.
موسوی از راهاندازی هلدینگ ملی حفاری در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: شرکت ملی حفاری ایران به لحاظ حجم دکل در غرب خاورمیانه رتبه سوم را دارد و این در حالی است که از نظر تکنولوژی، دانش فنی، تکنیسین و متخصص در سطح بسیار قوی در دنیا قرار دارد و این مسئله خود بستری را برای راهاندازی هلدینگ قوی و موثر فراهم خواهد کرد.
سپهر سپهری، مدیرعامل شرکت توسعه پترو ایران هدف اصلی از امضای این تفاهمنامه را توسعه فضای کسبوکار در عرصههای ملی و بینالمللی دانست و اظهار کرد: همکاری مشترک بین شرکت توسعه پترو ایران به عنوان یک شرکت فعال در زمینه E&.P و شرکت ملی حفاری برای توسعه میدانهاست که امیدواریم با گسترش این همکاریهای دوجانبه بتوانیم در عرصههای بینالمللی هم فعالیت خود را توسعه دهیم.
وی ادامه داد: متاسفانه نگاه برخی از مدیران معطوف به این موضوع بوده است که تنها در شرایط تحریم باید از توانمندی شرکتهای داخلی استفاده کرد که ضروری است این رویکرد تغییر کند و نباید تنها برای برونرفت از مشکلات تحریمی رو به سوی شرکتهای داخلی بیاوریم.
به گفته سپهری، در این برهه زمانی میتوان با نگاه به درون نقاط قوت را تقویت کرد و نقاط ضعف را در سایه همکاری دوجانبه پوشش داد.
مدیر عامل شرکت توسعه پتروایران با بیان اینکه شرکت توسعه پترو ایران به عنوان یکی از شرکت های منتخب E&.P این امکان را دارد که برای توسعه میدانها ورود کند و بتواند فعالیتهای قابل توجهی را به ثمر برساند، افزود: میدان سوسنگرد از جمله میدانهایی است که ما به شرکت ملی نفت ایران پیشنهاد داده ایم.
مدیرعامل شرکت توسعه پترو ایران تصریح کرد: هدف اصلی ما ورود به بازارهای جهانی است که امیدواریم با رفع موانع و محدودیتهای بینالمللی بتوانیم در عرصههای جهانی ورود کنیم و به رقابت بپردازیم.