50 درصدنخستین خط دریایی فاز 13 لوله‌گذاری شد

مجری طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی گفت: 50 کیلومتر از مجموع 96 کیلومتر عملیات لوله‌گذار‌ی نخستین خط لوله دریایی فاز 13 به پایان رسید.

به گزارش انرژی امروز به نقل از روابط‌ عمومی شرکت نفت و گاز پارس، پیام معتمد افزود: این عملیات پس از کشش ساحلی خطوط « آ و بی» هر کدام به طول سه کیلومتر از خردادماه آغاز که در کیلومتر هفتم خط بی به علت مشکلات فنی پیش ‌آمده به مدت یک هفته متوقف شد.

وی اضافه کرد: پس از برطرف کردن همه موانع، بررسی‌های فنی و اخذ تاییدیه از سازندگان تجهیزات شناور، اجرای لوله‌گذاری مجدد آغاز و تا امروز که 50 کیلومتر آن انجام شده، بدون هیچ مشکلی در دست اجراست.

معتمد، با بیان اینکه «بالاترین رکورد لوله‌گذاری روزانه در این طرح تاکنون 164 شاخه لوله معادل 2 هزار و 43 متر در روز بوده»، ادامه داد: لوله‌گذاری دریایی حدفاصل سکوی 13بی و پالایشگاه خشکی این طرح به طول 96 کیلومتر توسط شناور اوشنیک 5000 در دست اجراست.

مجری طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، پس از اتمام عملیات خط لوله 32 اینچ اول بین موقعیت 13 بی و پالایشگاه، عملیات لوله‌گذاری خط 18اینچی بین سکوی اصلی بی و سکوی اقماری دی به طول 6 کیلومتر انجام خواهد شد.

معتمد بیان کرد: براساس توافق های صورت‌گرفته و برای کوتاه کردن زمان طرح، بلافاصله بعد از این مرحله عملیات لوله‌گذاری خط دوم اصلی 32 اینچی به طول 88 کیلومتر بین سکوی اصلی آ و پالایشگاه خشکی و نیز خط لوله فرعی 18 اینچی به طول 6 کیلومتر بین موقعیت‌های سکوی اصلی آ و سکوی اقماری سی آغاز می شود.

وی افزود: برای رسیدن به مرحله دریافت گاز از سکو و انتقال آن به پالایشگاه لازم است عملیات تکمیلی دیگری از جمله Free Span، مساحی، مترولوژی، ساخت اسپول‌های خطوط و نصب آن، هایدروتست، تخلیه آب، خشکسازی توسط ازت و غیره انجام گیرد.

وی پیش‌بینی کرد، با نصب و اتمام عملیات آماده‌سازی سکوهای 13 بی و 13 دی و پایان عملیات تکمیل چاه‌های سکوها، راه‌اندازی اولین خط لوله اصلی و اقماری فاز 13 در بهار سال آینده انجام شود که امکان برداشت روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز ترش از فاز 13 پارس‌جنوبی و تصفیه آن در پالایشگاه خشکی را فراهم می‌کند.

طرح توسعه فاز13 پارس جنوبی دارای چهار سکوی دریایی است که از طریق 2خط لوله مجزای 32 اینچ، گاز ترش استخراج شده از 38 حلقه چاه دریایی را به پالایشگاه خشکی واقع در 20 کیلومتری کنگان می‌رساند. این طرح به منظور استخراج 56 میلیون متر مکعب گاز غنی از میدان پارس‌جنوبی و تولید روزانه 50 میلیون متر‌مکعب گاز شیرین، 2900 تن گاز مایع، 2750 تن اتان، 75 هزار بشکه میعانات گازی و 400 تن گوگرد طراحی شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن