نانو در نفت به ذخیره زمان، انرژی و هزینه منجر شده است
مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران به پیشرفتهای ایجاد شده در داخل کشور در حوزه فناوریهای نانو اشاره کرد و گفت: پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه نانو و استفاده از آن در صنعت نفت کمک شایانی کرده و به ذخیره زمان، انرژی و هزینه منجر شده است.
رویداد ریورس پیچ (بیان مسئله توسط دارنده مسئله) به منظور تعامل مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با شرکتهای دانش بنیان و استفاده از ظرفیت فناوریهای نانو برگزار شد.
رویداد «ریورس پیج»، دیروز (۲۱ مهر ماه) در حاشیه نمایشگاه بینالمللی فناوریهای نانو، در محل سالن ملل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد.
به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی نفت ایران، رامین قلمبر دزفولی، مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران در این رویداد گفت: فناوریهای پیشرفته کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی پیدا کردهاند و با توجه به افت فشار چاهها، فناوریهای نانو میتواند نقش بسزایی در صنعت نفت و گاز داشته باشد.
وی با اشاره به حوزههای بالادست و پاییندست صنعت نفت گفت: با توجه به حوزههای گسترده فناوریهای نانو میتوان از جنبههای مختلف آن در هر دو حوزه بالادست و پایین دست صنعت نفت استفاده کرد.
قلمبر دزفولی به شرایط سخت انتقال فناوریهای نوین جهانی به کشور اشاره کرد و گفت: بومی سازی و توسعه این فناوریها در داخل کشور برای صنایع و بهویژه صنعت نفت بسیار حیاتی است.
وی به پیشرفتهای ایجاد شده در داخل کشور در حوزه فناوریهای نانو اشاره کرد و گفت: پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه نانو و استفاده از آن در صنعت نفت کمک شایانی کرده و به ذخیره زمان، انرژی و هزینه منجر شده است.
مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه گاهی برخی حوزههای صنعت با دانش روز و فناوریهای جدید آشنا نیست، گفت: اینکه شرکتهای فعال در این زمینه انتظار داشته باشند همواره صنعت به سمت آنها بیاید، درست نیست و گاهی آنها باید توانمندیهای خود را ارائه کنند تا صنعت بتواند از آن بهره مند شود.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد شرکتهایی که در زمینه فناوریهای نانو با صنعت نفت همکاری میکنند، دانش بنیان هستند، گفت: برای همکاری تجاری با شرکتهای جدید باید ساز و کارهایی تعریف شود که در همین زمینه با ایجاد کارگروهی در حال تدوین این مقررات هستیم تا همکاریها تسهیل شود.
قلمبر دزفولی گفت: طی یک تا دو ماه آینده این قوانین بر اساس مصوبه هیات وزیران در ارتباط با شرکتهای دانش بنیان و گسترش استفاده از استعداد این شرکتها تهیه میشود که بر اساس آن ما در ۱۳ مورد اجازه داریم با شرکتهای نانو فناوری همکاری کنیم.
فعالیتهای نانو در شرکت ملی نفت ایران به کار گرفته شدهاند
علیمراد رشیدی، عضو هیات علمی پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این رویداد از فعالیت گسترده فناوریهای نانو در شرکتهای نفتی در جهان خبر داد و گفت: در شرکت ملی نفت ایران نیز در این حوزه فعالیتهای خوبی صورت گرفته است.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه وزیر نفت در اولین روز نمایشگاه با معاونت علمی گفت: این اقدام برهانی بر همکاری صنعت نفت با شرکتهای فناوریهای نانو بود.
رشیدی ضمن ابراز امیدواری برای فعال تر شدن شرکتهای دانش بنیان در زمینه نانو گفت: اگر این شرکتها دستاوردهای خود را به صنعت نفت ارائه کنند میتوانیم دربخشهای مختلف از آنها بهره ببریم.
وی ضمن تشریح دستاوردهای صنعت نفت در حوزه نانو و توضیح بخشی از دانش مورد استفاده در زمینههای مهم گفت: توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان تا سطحی برای صنعت شناخته شده است اما این شرکتها میتوانند با عرضه استعدادها و توانمندیهای خود چراغ صنعت در حوزههای نوین باشند.