دهقان: ذخایر گازی میدان ارم معادل یک فاز پارس جنوبی است
معاون امور مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ذخایر گازی میدان ارم معادل یک فاز پارس جنوبی است گفت: عایدات حاصل از گاز و میعانات گازی میدان گازی ارم، درآمدی بیش از ۴۰ میلیارد دلار برای کشورمان به ارمغان می آورد.
رضا دهقان، در مراسم امضای قراردادهای لرزه نگاری میدان های پانیذ و باشت که دیروز (یکشنبه ۲۱ مهرماه) در سالن شهید بهشتی وزارت نفت برگزار شد، از اکتشاف یک میدان نسبتا بزرگ گازی که «ارم» نامگذاری شده است در جنوب استان فارس و ۶۰ کیلومتری عسلویه خبر داد و گفت: درآمد ناشی از فروش گاز و میعانات گازی این میدان، حدود ۴۰ میلیارد دلار تخمین زده می شود.
وی از آغاز عملیات حفاری اکتشافی در موقعیت جغرافیایی این میدان از تیرماه ۱۳۹۷ خبر داد و گفت: با انجام ۴۶۳۲ متر حفاری اکتشافی با هزینه ای معادل ۱۴.۵ میلیون یورو در مدتی بیش از ۹ ماه، در نهایت میدان گازی ارم کشف شد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور مهندسی و توسعه، در توضیح جزئیات کشف این میدان گفت: ذخایر گازی این میدان معادل یک فاز پارس جنوبی است و یا به بیان دیگر می توان گفت ذخایر این میدان می تواند تا ۱۶ سال نیاز استان تهران به تامین گاز را مرتفع سازد.
وی تاکید کرد: ذخیره این میدان معادل ۱۹ میلیارد فوت مکعب است که ۱۳ میلیارد فوت مکعب از آن قابل بهره برداری است.
معاون امور مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در ادامه با بیان اینکه گاز این میدان از نوع گاز شیرین و بسیار مرغوب با درجه API بالاست، افزود: ضخامت این لایه گازی کشف شده، بین ۳۶۰۰ تا ۴۰۰۰ متر تخمین زده می شود که به نسبت ضخامت بالایی است.
به گفته دهقان، با توجه به همجواری این میدان با میدان های گازی شانول و هما، پس از طراحی فرآیند توسعه از سوی شرکت ملی نفت ایران، گازهای استحصال شده از این میدان به منظور جبران افت تولید و تامین خوراک پایدار، به پالایشگاه گازی پارسیان ارسال خواهد شد.
وی با بیان اینکه این میدان گازی در سازندهای مخزنی کنگان، دالان بالا و دالان پایین کشف شده است، اضافه کرد: در بررسی های نهایی مشخص شد که میدان گازی باغون که پیش از این کشف شده بود، بخشی از این میدان گازی است و به همین دلیل از این پس فرآیند توسعه میدان باغون در قالب میدان گازی ارم تعریف خواهد شد.
معاون امور مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در ادامه با بیان اینکه حجم اکتشافات انجام شده طی سال های اخیر، از منابع غنی نفت و گاز در کشورمان خبر می دهد، گفت: پتانسیل های اکتشافی دیگر با انجام لرزه نگاری های ۲ و ۳ بعدی و حفاری های اکتشافی مشخص خواهد شد.
به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی نفت ایران، میدان گازی ارم در فاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شیراز، ۶۰ کیلومتری شمال عسلویه و ۲۵ کیلومتری جنوب باختری شهرستان خنج قرار دارد. این میدان از اثبات یکپارچه بودن دو تاقدیس دنگ و باغون در سازندهای کنگان و دالان بالایی تشکیل شده و مساحتی در حدود ۲۵۰ کیلومتر مربع را در برمی گیرد.
این میدان به همت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و با انجام عملیات حفاری اکتشافی از سوی شرکت ملی حفاری ایران شناسایی و کشف شده است.