1.14 تریلیون یورو، ارمغان هوش مصنوعی برای اقتصاد جهانی

پیشبینی می‌شود که شتاب‌گیری استفاده از هوش مصنوعی، تولید ناخالص داخلی را در سطح جهانی ۱۴ درصد افزایش بدهد. و این یعنی ۱۴ ۱ تریلیون یورو، که رقمی است معادل تولید ناخالص داخلی کل اروپا در سال ۲۰۱۶، این امر همچنین ۱۱۰ میلیارد یورو به اقتصاد امارات کمک خواهد کرد.

هر سال ۱۵۰ هزار نفر برای شرکت در «نمایشگاه فناوری اطلاعات خلیج فارس» یا «جی‌تکس» راهی دوبی می‌شوند. در این نمایشگاه شاهد آخرین تحولات در حوزه‌هایی نظیر 5G، شهر هوشمند و رابطهٔ کلان‌داده با هوش مصنوعی هستیم.

حدود چهار هزار و پانصد شرکت با نوآوری‌های خود در زمینهٔ فناوری، در ۳۹ امین دورهٔ این نمایشگاه تجاری حضور دارند.

تریکسی لومیرماند، معاون ارشد مدیریت رویداد، در دوبی ورلد سنتر می‌گوید: «اگر نفهمیم که فناوری در بخشها و صنایع مختلف به چه کاری می‌آید و در نیابیم چه بهبودی در کسب و کار، جامعه و زیست‌بوم، ایجاد می‌کند، فناوری بی‌حاصل است و رویدادهایی نظیر جی‌تکس تاثیری ندارد. برای همین، ما از اینکه کاربری‌های مختلف فناوری را در اینجا ارائه می‌کنیم به خود می‌بالیم. این نمایشگاه به‌شکلی بسیار ساده و کاربردی در دسترس عموم است تا کیفیت کار و زندگی آنها را ارتقا ‌بدهد.»

پیشبینی می‌شود که شتاب‌گیری استفاده از هوش مصنوعی، تولید ناخالص داخلی را در سطح جهانی ۱۴ درصد افزایش بدهد. و این یعنی ۱۴ ۱ تریلیون یورو، که رقمی است معادل تولید ناخالص داخلی کل اروپا در سال ۲۰۱۶، این امر همچنین ۱۱۰ میلیارد یورو به اقتصاد امارات کمک خواهد کرد.

هوش مصنوعی، در تمامی بخش‌های صنعت، تحولی بنیادین ایجاد می‌کند. اما 5G، یا نسل پنجم شبکه اینترنت بی‌سیم، می‌تواند با قابلیت انتقال حجم بالایی از داده‌ها، هوش مصنوعی را با ‌سرعتی بسیار بالاتر تغذیه کند.

امارات نخستین کشور عربی خواهد بود که 5G را راه‌اندازی می‌کند و تا سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۰ میلیون کاربر موبایل خواهد داشت. کارشناسان همچنین می‌گویند استفاده از هوش مصنوعی به ایجاد حدود یکصد میلیون شغل می‌انجامد.

گروه تجاری اتصالات در این زمینه پیشرفتهایی داشته که نشان می‌دهد سامانه‌ٔ جدید بی‌سیم چطور می‌تواند با واقعیت افزوده، هوش مصنوعی و دانش روباتیک کارکند. 5G با سرعتی یکصد برابر 4G بر تمامی جنبه‌های زندگی روزمره تاثیر می‌گذارد از خانه‌ٔ هوشمند گرفته تا پزشکی، دارو و ترافیک.

احمد بن علی، معاون شرکت اتصالات می‌گوید: «ما امسال راهکارهای تازهٔ زیادی در بخش ترابری ارائه کرده‌ایم. باید گفت که دنیای اینترنت نسل پنجم دنیایی است بدون حد و مرز. هیچ بخش و صنعتی نیست که از اینترنت نسل پنجم بهره نبرد. ما با این فناوری به سمت آینده‌ای دیجیتال پیش می‌رویم که جامعه را توانمند می‌کند.»

همچنان که وارد عصر تازهٔ دیجیتال می‌شویم، علاوه بر هزینه‌ها، مسالهٔ تامین امنیت سایبری 5G هم تردیدها و نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. اما انقلاب 5G با سرعت در حال شکل‌گیری است و هر فناوری دیجیتال را با چالش‌های تازه روبرو می‌کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن