تنظیم ساعت بدن با یک عینک هوشمند
شرکت آلمانی اوسرام که به ساخت لامپهای ال.ای.دی مشهور است، اخیرا از عینکهای خود موسوم به کرونوجی رونمایی کرده است. به گفته شرکت اوسرام، این عینک میتواند نوری را که بر روی گیرندههای نوری(photoreceptors ) در چشمها قرار دارد تنظیم کرده و به تنظیم ساعت بدن افراد کمک کند.
ساعت زیستی یا ساعت زیستشناختی یا ساعت بدن یا ساعت بیولوژیکی یک چرخه ۲۴ ساعته در فرایندهای زیستشیمیایی، فیزیولوژیکی، یا رفتاری موجودات زنده، شامل گیاهان، جانوران، قارچها و سیانوباکتریها است. اختلال در ساعت زیستشناختی انسان میتواند زمینهساز بیماریهای بسیاری شود.
عینک یاد شده همراه با یک برنامه هوشمند به نام MyCHRONOGY عرضه میشود و کاربران میتوانند برای کنترل شدت و زمانبندی عینک از آن استفاده کنند. این عینک کاربردهای متنوعی دارد برای مثال افراد متناسب با شرایطشان که ممکن است کم خوابی، بهتر خوابیدن و بیرون آمدن از وضعیت پرواززدگی و ارتقا توان ورزشی باشد آن را تنظیم کرده و از آن استفاده کنند. پرواززدگی یا جت لگ(Jet lag) یک وضعیت فیزیولوژیک است که از تغییرات ریتم شبانهروزی بدن اتفاق میافتد و ناشی از مسافرتهای طولانی است که در آن تنظیم خواب فرد به علت اختلاف ساعت مبدا با مقصد پرواز به هم میریزد.
این عینک هوشمند ۳۲۹ یورویی میتواند تمرکز و هوشیاری فرد را افزایش دهد و عملیات تنفس کاربران را نیز بهبود بخشد. افراد توسط این برنامه و عینک مذکور میتوانند زمان خواب و غذا خوردن خود را نیز تنظیم کنند که این کار باعث بهبود عملکرد آنها و همچنین بهبود وضعیت روحی آنها نیز میشود.