احتمال وجود لایه گازی در خوزستان قوت می‌گیرد

معاون مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران در امور اکتشافی از گسترش فعالیت های اکتشافی به سمت شرق رودخانه کارون خبر داد و گفت: ساختارهای خاص زمین شناسی در این ناحیه حکایت از وجود تله های چینه ای دارد.

سید علی معلمی اظهار کرد: بعد از اثبات وجود نفت در غرب روخانه کارون، هم اکنون مجموعه فعالیت های اکتشافی به سمت شرق روخانه کارون سوق داده شده گفتنی است، ساختارهای خاص زمین شناسی در این ناحیه احتمال وجود تله های چینه ای را قوت می بخشد.

وی با بیان اینکه کشف نفت در جزیره مینو وجود یک پتاسیل خوب هیدروکربوری را در شرق کارون محرز کرده است، گفت: مطالعات ژئوفیزیکی و انجام پروژه لرزه نگاری پانیذ نیز در راستای اکتشاف تله های چینه ای در این منطقه است، ضمن اینکه امیدواریم بتوانیم یک افق جدید اکتشافی را نیز شناسایی کنیم.

به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی نفت ایران، معلمی ادامه داد: در پروژه لرزنگاری باشت نیز که چندی پیش قرارداد آن امضا شد، به دنبال دسترسی به لایه دهرم هستیم. اگر عمق دسترسی به این لایه مناسب باشد می توانیم با حفر یک حلقه چاه اکتشافی احتمال وجود گاز در خوزستان را بررسی کنیم.

وی در مورد آخرین وضعیت چاه حفاری شده در جزیره مینو نیز گفت: کارهای حقوقی در حال انجام است. بر اساس برنامه تولید از این چاه باید به مدت ۶ ماه تداوم داشته باشد تا بتوانیم اطلاعات مخزنی را تکمیل کنیم. گفتنی است نفت تولیدی از این چاه به پالایشگاه آبادان ارسال می شود.

انجام ۱۴ پروژه بزرگ اکتشافی در مناطق مختلف کشور

معلمی از انجام ۱۴ پروژه بزرگ اکتشافی با اعتبار حدود ۲۰۰ میلیون یورو در مناطق مختلف کشور خبر داد و گفت: این پروژه ها که شامل عملیات گرانی سنجی، مغناطیس سنجی، لرزه نگاری دو بعدی، سه بعدی و پردازش و تفسیر نتایج است با استفاده از توانمندی و ظرفیت های داخلی انجام می شود. 

وی اظهار کرد: مدیریت اکتشاف امسال در راستای عمل به اهداف چشم انداز و اسناد بالادستی صنعت نفت به موازات انجام فعالیت های اکتشافی در مناطق شناخته شده مانند زاگرس و دشت آبادان به سراغ نواحی بکر و مستعد از نظر هیدروکربنی مانند مکران، شمال غرب و شمال شرق ایران نیز رفته است.

معلمی با بیان اینکه برداشت داده های ثقل سنجی و مغناطیس سنجی، نخستین فعالیت در زنجیره اکتشاف نفت است، گفت: امسال بعد از حدود یک دهه توقف پروژه های غیرلرزه ای، به طور همزمان ۴ پروژه گرانی سنجی و مغناطیس سنجی در چهار حوضه در برنامه مدیریت اکتشاف است.

وی ادامه داد: پروژه برداشت اطلاعات گرانی سنجی و مغناطیس سنجی کپه داغ شرقی مشتمل بر ۱۰ هزار ایستگاه داده برداری و تفسیر اطلاعات ناحیه ای که یکی از این پروژه هاست، بهار امسال آغاز شده است. به موازات آن عملیات برداشت لرزه نگاری دو بعدی در ناحیه درگز به وسعت ۵۰۰ کیلومتر نیز در دستور کار است. 

معلمی توضیح داد: نتایج مطالعات زمین شناسی نشان می دهد که نواحی دشت سراب و شمال بستان آباد هم از نظر ساختاری وضعیت مناسبی دارند از این رو مرحله بعدی مطالعات شامل برداشت و تفسیر اطلاعات گرانی سنجی و مغناطیس سنجی با ۴۵۰۰ دستگاه در این ناحیه است. مناقصه این پروژه نیز مراحل پایانی را طی می کند و پیمانکار به زودی تعیین می شود.

آغاز فعالیت های اکتشافی در ناحیه مکران

معلمی بیان کرد: ناحیه مکران از نظر اکتشافی به عنوان یک حوضه رسوبی ناشناخته نیاز به شناسایی اولیه دارد. مطالعات چینه شناسایی و زمین شناسی انجام شده در چند سال گذشته نشان از مستعد بودن منطقه غرب مکران برای مطالعات تکمیلی است.

وی از انجام عملیات برداشت و مطالعه گرانی سنجی و مغناطیس سنجی ناحیه غرب مکران با ۱۲ هزار ایستگاه داده برداری که در نوع خود کم نظیر است خبر داد و گفت: به نظر می رسد تا چند ماه آینده پیمانکار این پروژه نیز مشخص و عملیات اجرایی آغاز شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن