آمریکا خروجش از پیمان پاریس را رسما به سازمان ملل اعلام کرد

خروج از پیمان پاریس یکی از وعده‌های انتخاباتی دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده بود که مدعی است مشارکت آمریکا در کاهش میزان تولید دی‌اکسیدکربن به اقتصاد کشورش آسیب می‌زند.

به گزارش «انرژی امروز» در این نامه وزارت خارجه آمریکا تصریح کرده که واشنگتن تا زمان خروج نهایی از این پیمان (۲۰۱۹) در مذاکرات مربوط به این معاهده جهانی حاضر خواهد شد.

ارسال این نامه کتبی به سازمان ملل متحد اگر چه از ادامه پافشاری  ترامپ بر تصمیمش برای خروج از پیمان پاریس خبر می‌دهد اما در عمل جنبه سمبولیک دارد چرا که خروج رسمی آمریکا از این پیمان نمی‌تواند پیش از چهارم نوامبر سال ۲۰۱۹ آغاز شود و پس از آن هم روند خروج آمریکا از آن حدود یک سال طول خواهد کشید.

بدین ترتیب، خروج آمریکا از پیمان پاریس در اجرا نمی‌تواند پیش از اواسط پاییز سال ۲۰۲۰ روی دهد و این همزمان با آغاز به کار دور بعدی ریاست جمهوری در آمریکاست که ممکن است با انتخاب مجدد  ترامپ همراه شود و یا شخص دیگری برنده انتخابات نوامبر سال ۲۰۲۰ شود که در این صورت رئیس جمهوری جدید قادر خواهد بود دوباره آمریکا را به پیمان اقلیمی پاریس متعهد کند.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا به سازمان ملل متحد آمده «آمریکا امروز کتبا به سازمان ملل متحد اعلام می‌کند که بنا دارد در زمان مقررشده و قانونی از پیمان پاریس خارج شود. همزمان، آمریکا به حضورش در مذاکرات و جلسات این توافق‌نامه ادامه خواهد داد تا از منافع آمریکا حمایت کند و همچنین مطمئن شود که گزینه‌های سیاست‌گذاری آتی در این باره برای دولت (آمریکا) مهیا است.»

در اواسط ماه ژوئن و همزمان با سفر  ترامپ به پاریس، رئیس جمهوری آمریکا گفته بود که کاخ‌سفید از گفتگو درباره یک «توافق نامه اقلیمی دیگر که منصفانه و متضمن منافع ایالات متحده باشد» استقبال می‌کند.

با وجود این، امضاء کنندگان برجسته معاهده پاریس در واکنش به این سخنان  ترامپ از «غیرقابل تکرار شدن مذاکرات» در این باره سخن گفتند؛ چرا که مذاکرات برای توافق پاریس که در سال ۲۰۱۵ نهایی شد، خود ده‌ها سال به طول انجامیده بود.

مخالفت یک طرفه آمریکا با این پیمان حتی در اجلاس سران کشورهای اقتصادی جهان که اوایل ماه ژوئیه گذشته در هامبورگ آلمان برگزار شد هم سایه افکنده بود؛ در بیانیه پایانی این نشست تصمیم آمریکا برای خروج از معاهده پاریس مورد اشاره قرار گرفته بود. با وجود این رهبران گروه ۲۰ تاکید کرده بودند که پیمان پاریس «غیرقابل بازگشت» است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن