آغوش روسیه برای هواوی بازتر می شود
وقتی دولت ترامپ، ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا تحت تاثیر اتهامات مختلفی همچون جاسوسی و شنود مکالمات شهروندان و مقامات آمریکایی و همچنین همکاری و تحویل اطلاعات به دولت چین، فعالیت شرکت چینی هواوی را در این کشور ممنوع اعلام کرد و از تمامی کشورهای هم پیمانش همچون کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن، بریتانیا و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی خواست که موجب منع فعالیت این اپراتور مخابراتی و غول تکنولوژی چینی شوند، روسیه از طرفی دیگر راه را برای هواوی باز کرد تا به توسعه زیرساختهای لازم برای شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G در این کشور پهناور بپردازد.
پیشتر نیز اخبار و گزارشهای متعددی مبنی بر استقبال روسیه از حضور و فعالیتهای مخابراتی شرکت چینی هواوی و دهانکجی به دولت ترامپ، ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا منتشر شده بود.
حالا بر اساس گزارش مجله فوربس، ولادیمیر پوتین، ریاست جمهوری روسیه در جریان برگزاری فروم بینالمللی اقتصادی سنت پترزبورگ در ملاقات با شیجیپینگ، رئیس جمهور چین، که در ژوئن ۲۰۱۹ میلادی برگزار شد، آمریکا را به تلاشهای عامدانه و خصمانه برای بیرون انداختن هواوی از بازارهای جهانی و تصاحب سهم آن در کشورهای مختلف متهم کرده و این اقدامات را آغاز جنگهای تکنولوژیک توصیف کرده بود.
حالا همزمان با ملی شدن اینترنت در روسیه، به نظر می رسد که ضرورت بیشتری برای همکاری با شرکت چینی هواوی در خصوص توسعه و راهاندازی شبکههای مخابراتی و اینترنتی دیده و تصمیم گرفته است که با آغوش باز پذیرای حضور و فعالیت بیشتر و گسترده شرکت هواوی باشد.
همانطور که از گزارش های منتشر شده هویداست، دولت روسیه قصد دارد از حضور و فعالیت هواوی در زمینه توسعه شبکه ۵G بهره ببرد و بدین ترتیب در زمانی که این شرکت به شدت از سوی دولتهای غربی و متحد آمریکا تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته و از سوی بسیاری از غولهای تکنولوژی همچون گوگل، کوالکام، اینتل و مایکروسافت نیز تحریم شده است، برای ورود و توسعه زیرساخت های لازم برای شبکه ۵G فرش قرمز انداخته است.
این در حالی است که برخی از کارشناسان پیشتر برآورد و اعلام کرده بودند که دولت روسیه تنها به منظور ارتقای سرویسهای امنیتی، اطلاعاتی و نظامی تصمیم گرفته است که شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G را راهاندازی کند.
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامهای را برای توسعه تیم ارتباطات بینالمللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) آغاز کرد. در نتیجه رسما یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بهدنبال برقراری و راهاندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از تواناییها و برنامههای خود در این زمینه رونمایی میکنند.
کشورهای بسیاری در سراسر جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی و غیره با همکاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند و در این زمینه فعالیتهای گستردهای را انجام دادهاند.
بسیاری از بزرگترین شرکتهای مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هواوی، ال جی، اسپرینت و غیره به شدت در حال رقابت برای راهاندازی نخستین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم ۵G هستند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.