حفاری گاز در قبرس: تحریم شویم داعشی ها را به اروپا می فرستیم!

رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ترکیه تهدید کرد که تمامی اعضای اروپایی داعش را به کشورهایشان بازمی‌گرداند و پناهجویان سوری را راهی اروپا می‌کند.

روز سه‌شنبه، ۲۱ آبان (۱۲ نوامبر) رجب طیب اردوغان در آستانه سفر خود به ایالات متحده اعلام کرد که ترکیه شمار بیشتری از اعضای داعش را که شهروند کشورهای اروپایی هستند و در زندان‌های ترکیه به سر‌می‌برند، به کشورهایشان بازمی‌گرداند.

رئیس جمهوری ترکیه خطاب به سران اروپا اظهار داشت: «شاید شما این موضوع را جدی نگیرید، اما درها باز خواهند شد و شما باید با پیامدهای آن کنار بیایید».

در روزهای اخیر بازگرداندن اعضای گروه تروریستی داعش به کشورهای عضو اتحادیه اروپا به یکی از خبرهای داغ رسانه‌های اروپایی تبدیل شده است.

روز دوشنبه یک دانمارکی و یک آلمانی عضو داعش به کشورهایشان بازگردانده شدند. وزارت کشور ترکیه قصد دارد روز پنجشنبه (۲۳ آبان) نیز هشت آلمانی، ۱۱ فرانسوی، دو ایرلندی و یک دانمارکی عضو داعش را به کشورهایشان بازگرداند.

به گفته اردوغان، یک هزار و ۱۴۹ داعشی در زندان‌های ترکیه به سر می‌برند که شماری از آنها شهروندان اروپایی هستند.

رئیس جمهوری ترکیه روز سه‌شنبه علاوه بر وعده بازگرداندن اعضای داعش به اروپا اظهار داشت که امکان ورود پناهجویان سوری به اتحادیه اروپا را فراهم خواهد کرد. در حال حاضر نزدیک به سه میلیون و ۶۰۰ هزار پناهجوی سوری در ترکیه زندگی می‌کنند.

تحریم‌های اروپا علیه ترکیه

روز دوشنبه وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشستی در بروکسل تصمیم گرفتند که تحریم‌های تازه‌ای علیه ترکیه تصویب کنند. علت این اقدام «حفاری‌های غیرقانونی» این کشور برای اکتشاف گاز طبیعی در آب‌های ساحلی جزیره قبرس در دریای مدیترانه اعلام شد.

قرار است دارایی افراد یا شرکت‌هایی که در این عملیات سهیم هستند در اروپا مسدود و برای افراد خاصی محدودیت‌های مسافرتی اعمال شود.

نخستین اقدام اتحادیه اروپا در این راستا کاهش بودجه کمکی به ترکیه و تعلیق توافق‌نامه حمل و نقل هوایی با این کشور بود که در ماه ژوئیه سال جاری تصویب شد.

آنکارا اتهام‌های اتحادیه اروپا در رابطه با حفاری در سواحل قبرس را رد می‌کند و این اقدام را حق خود می‌داند. دولت ترکیه بارها تاکید کرده است که حفاری‌ها در داخل مرزهای آبی این کشور انجام می‌شود.

ترکیه در سال ۱۹۷۴ بخش شمالی جزیره قبرس را اشغال کرد، جایی که کشور قبرس شمالی نامیده می‌شود؛ کشوری که تنها از طرف ترکیه به‌رسمیت شناخته شده است.

گفت‌وگو با ترامپ

اردوغان روز سه‌شنبه در باره اهداف سفر خود به ایالات متحده نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت، نتایج این سفر مثبت خواهد بود. او قرار است روز چهارشنبه با همتای آمریکایی خود، دونالد ترامپ، دیدار و گفت‌وگو کند.

رئیس جمهوری ترکیه در این رابطه گفت: «با وجود تیرگی روابط دو کشور، ما با رئیس جمهور ترامپ در زمینه حل مشکلات و گسترش روابط دوجانبه به توافق رسیده‌ایم.»

اردوغان افزود که با رئیس جمهوری ایالات متحده درباره فعل و انفعالات شمال سوریه، ایجاد منطقه امن در سوریه و اخراج فتح‌الله گولن گفت‌وگو خواهد کرد.

گولن از منتقدان سرسخت اردوغان است و در آمریکا زندگی می‌کند. رئیس جمهور ترکیه معتقد است که او و طرفدارانش کودتای ۲۰۱۶ را برنامه‌ریزی کرده بودند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن