سال 98 میزبان 6 سکوی پارس جنوبی است
سه سکوی پارس جنوبی از ابتدای امسال تاکنون نصب شده است و سه سکوی دیگر نیز تا پایان امسال در موقعیت خود در آبهای خلیج فارس قرار می گیرند تا در عمل، سال ۹۸ بهعنوان سال پایانی توسعه بخش فراساحل میدان مشترک پارس جنوبی (به جز فاز ۱۱) در تاریخ ثبت شود.
سکوی ۱۴B: سکوی B فاز ۱۴ پارس جنوبی نخستین سکویی است که امسال (۲۲ تیرماه) در موقعیت خود در آبهای خلیج فارس نصب شد. دو سکوی A و C این فاز در سال ۹۷ در موقعیت خود قرار گرفته بودند. از چهار سکوی این فاز، تنها سکوی ۱۴D برای نصب باقی مانده است که بر اساس اعلام محمدمهدی توسلیپور، مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی تا پیش از پایان امسال بارگیری و نصب خواهد شد. با نصب این سکو، بخش دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی که شامل ۴ سکو (دو سکوی اصلی و دو سکوی اقماری) هرکدام با ظرفیت برداشت روزانه ۱۴.۲ میلیون متر مکعب گاز از مخزن پارس جنوبی است، به پایان میرسد.
سکوی ۲۳: سکوی فاز ۲۳ پارس جنوبی نیز از دیگر سکوهایی است که از ابتدای امسال تاکنون نصب شده است. این سکو به عنوان دومین سکوی اصلی فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی ۲۱ آبانماه در موقعیت خود در آبهای خلیج فارس قرار گرفت. سکوی فاز ۲۳، سومین سکوی گازی فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی است و مشابه دو سکوی فاز نخست این طرح که پارسال در مدار تولید قرار گرفت، ظرفیت تولید روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز را دارد. علیاصغر صادقی، قائممقام طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی اعلام کرده است که حفاری تکمیلی و راندن لولههای CRA در چاههای موقعیت سکوی ۲۳ به پایان رسیده و انتظار میرود با تکمیل مراحل هوکآپ و راهاندازی، این سکو بهزودی به بهرهبرداری برسد.
سکوی۲۴B: سه روز پس از نصب سکوی فاز ۲۳ پارس جنوبی، سکوی B فاز ۲۴ هم نصب شد تا افزون بر ثبت رکوردی جدید در فعالیتهای فراساحلی پارس جنوبی، عملیات نصب سکوهای بخش دریایی فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به پایان برسد. دو سکوی این فاز پارسال در مدار تولید قرار گرفته بود. علیاصغر صادقی، قائممقام طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی گفته که عملیات حفاری و ساخت خط لوله ٢٠ اینچ فرعی این سکو به سکوی اصلی ۲۳ تکمیل شده است و مطابق برنامهریزی انجامشده پس از پایان عملیات هوکآپ و راهاندازی همزمان دو سازه نصبشده، سکوی اصلی ۲۳ و اقماری ۲۴B طی هفتههای آینده به بهرهبرداری میرسند.
با راهاندازی و بهرهبرداری این ۶ سکو، روزانه ۸۵ میلیون مترمکعب به برداشت ایران از میدان مشترک گازی پارس جنوبی بهعنوان بزرگترین تامینکننده گاز کشور افزوده میشود.