وضع تحریم‌های جدید چین علیه آمریکا به خاطر «دخالت در هنگ‌گنگ»

چین از تصویب قوانین آمریکا که از جنبش‌دموکراسی‌خواهی هنگ‌کنگ حمایت می‌کند، سخت ناخرسند است و از این رو دست به وضع تحریم‌هایی علیه ایالات متحده زده است. به این ترتیب تنش میان دو کشور بار دیگر بالا گرفته است.

وزارت خارجه چین روز دوشنبه ۱۱ آذر (۲ دسامبر) اعلام کرد که کشتی‌های نظامی آمریکا از این پس امکان توقف موقت و پهلوگرفتن در بندر هنگ‌کنگ را ندارند. همچنین اقدامات تحریمی علیه شماری از سازمان‌های آمریکایی در دست بررسی و تصویب است.

این تحریم‌ها برخی از سازمان‌های غیردولتی مانند «دیده‌بان حقوق بشر» و «خانه آزادی» را نیز شامل می‌شود که از دید دولت چین «رفتار و عملکردی بد» از خود نشان داده‌اند.

دولت آمریکا چندی پیش دو قانون جدید به تصویب رسانده بود تا از جنبش ‌دموکراسی‌ خواهی در هنگ‌کنگ حمایت کند. یکی از این دو قانون به دولت آمریکا اجازه می‌دهد، چین را به خاطر مواردی که به نقض حقوق بشر در هنگ‌کنگ برمی‌گردد، مورد تحریم قرار دهد.

افزون بر آن وزارت خارجه آمریکا موظف است، دست کم یک بار در سال وضعیت خودمختاری هنگ‌کنگ از چین را مورد بررسی قرار دهد و ارزیابی کند که آیا هنگ‌کنگ می‌تواند از موازین تجاری ویژه آمریکا بهره ببرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه گذشته ۶ آذر همچنین قانونی را به امضا رسانده بود که صدور مهمات و تسلیحاتی چون گاز‌های اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و دستگاه‌های شوک الکتریکی به چین را منع می‌کند.

این اقدام با واکنش‌های تند دولت‌های چین و هنگ‌کنگ روبرو شد و آن را «مداخله‌جویی آمریکا» در مسایل داخلی هنگ‌کنگ دانستند.

اعتراضات در هنگ‌کنگ که حدود شش ماه پیش آغاز شد، ابتدا علیه طرحی قانونی صورت گرفت که بر اساس آن دولت هنگ‌کنگ می‌تواند منتقدان و مخالفان رژیم چین را به دولت این کشور تحویل دهد.

با پس گرفتن این طرح از سوی دولت هنگ‌کنگ، از ماه اکتبر سال جاری میلادی معترضان خواهان دموکراسی در هنگ‌کنگ و کاهش نفوذ پکن در آنجا هستند. آنها بارها به اقدامات خشونت‌آمیز پلیس انتقاد کرده و برخی ناظران معتقدند که خشونت متقابل از جانب آنان، واکنش به رفتار پلیس است.

بنا به گزارش‌های رسمی، از آغاز ناآرامی‌های هنگ‌کنگ تاکنون بیش از پنج هزار و ۸۰۰ نفر بازداشت شده‌اند. برای هزار نفر از آنها پرونده قضایی تشکیل شده است.

جزیره خودمختار هنگ‌کنگ که بیش از هفت میلیون نفر جمعیت دارد از سال ۱۸۴۲ جزو مستعمرات امپراتوری بریتانیا بود و در سال ۱۹۹۷ به «جمهوری خلق چین» پیوست.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن