از دید افرادی که در سیاست سررشته ندارند، مذاکره ایران و آمریکا ساده است

رئیس جمهور گفت: برای اولین بار پس از انقلاب در سال ۹۲ و در آغاز کار دولت یازدهم بین وزیر امور خارجه ایران و آمریکا گفتگو و مذاکره آغاز شد که این کار ممکن است از دید افرادی که در سیاست سررشته زیادی ندارند، اقدام ساده‌ای به شمار آید در حالی که این کار بسیار مهم و بزرگ بود و دلیل آن این بود که ما به مردم قول داده بودیم، ظرف ۱۰۰ روز شاهد اولین تحول در این زمینه باشند.

حسن روحانی روز چهارشنبه در بیست و ششمین همایش بیمه و توسعه با موضوع «افزایش ضریب نفوذ بیمه؛ چالش ها و راهکارها»،  با بیان اینکه همه تلاش دولت یازدهم و دوازدهم بر این امر متمرکز بود که ریسک را به حداقل کاهش دهد، صنعت بیمه با برجام رونق یافت.

دکتر روحانی در این همایش که همزمان با روز ملی بیمه در مرکز همایش‌های برج بزرگ میلاد برگزار شد، با تبریک این روز به همه دست‌اندرکاران، مسئولین، مدیران شرکت‌ها و اساتید، پژوهشگران و کارشناسان صنعت بیمه کشور، اظهار امیدواری کرد ۱۳ آذر که روز تجلیل از روز صنعت بیمه کشور است، بتواند روحیه جدیدی برای دست‌اندرکاران جهت خدمت بیشتر به مردم عزیز کشورمان بوجود آورد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ظاهر صنعت بیمه بیشتر در قالب اقتصادی و جزو بازارهای مالی گنجانده می‌شود و در کنار بازار سرمایه و پول است، افزود: واقعیت این است که ماهیت بیمه در حقیقت امنیت‌بخشی به جامعه بوده و باید ریل تامین اجتماعی تعریف شود.

دکتر روحانی اظهار داشت: بیمه می خواهد در روزهای سختی به مردم جامعه اعم از تولیدگر، کشاورز، صنعتگر و کارآفرین یا کسی که دارای کارگاه و فروشگاه بوده و یا مردم عادی که زندگی روزمره دارند، اطمینان یاری دهد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: بیمه می‌خواهد به مردم بگوید که در روز خسارت و مشکلات تنها نیستید و یار و یاوری به نام صنعت بیمه در اختیار دارید و شرکت بیمه برای یاری شما آماده است.

دکتر روحانی افزود: عملکرد صنعت بیمه و شرکت‌های مربوط به آن باید به گونه‌ای باشد که مردم احساس آرامش کنند و اگر خدای ناکرده تصادف یا حادثه‌ای پیش آمد بدانند که در زمان کوتاهی مشکل آنان حل می‌شود.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت سرعت عمل در جبران خسارات مردم، گفت: سرعت عمل و از بین بردن بروکراسی در زمینه تامین خسارت، کارشناسی فوری تعیین و پرداخت خسارت در واقع اصل تامین است و تامین اجتماعی به معنای دادن امنیت و آرامش به مردم است.

دکتر روحانی با بیان اینکه در شرایط امروز صنعت بیمه برای ما اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد، افزود: ایران، کشوری است که در معرض ریسک‌های خاص خود قرار دارد و طی ۴۱ سال گذشته تحت فشارهای تحریمی بوده‌ایم، بویژه در ۲ سال اخیر که شدیدترین فشار تحریمی بر کشور وارد شده است.

دکتر روحانی با بیان اینکه تمامی تلاش دولت یازدهم و دوازدهم این بوده که ریسک را در زندگی مردم به حداقل کاهش دهد، گفت: معمولا ریسک را نمی‌توانیم به صفر برسانیم، اما می‌توان با انجام اقداماتی آن را کاهش داد.

رئیس جمهور اظهارداشت: وقتی دولت یازدهم آغاز بکار کرد، کشور در تحریم پلکانی قرار داشت، به گونه‌ای که براساس تحریم‌هایی که سازمان ملل هم از آن پشتیبانی می‌کرد مجاز بودیم که در آن سال یک میلیون بشکه نفت بفروشیم و از این مقدار سالانه ۲۰ درصد کاهش می یافت.

دکتر روحانی افزود: اولین اقدام دولت این بود که توانست این ۲۰ درصد کاهش فروش نفت را حذف کند، یعنی در مذاکرات اولیه قرار شد، برای ادامه روند مذاکره، صادرات نفت ایران کاهش پیدا نکند.

رئیس جمهور ادامه داد: دومین قدم این بود که ما معتقدیم بودیم برای حل این مساله باید مذاکرات در سطح بالاتری انجام شود و در همین راستا برای اولین بار پس از انقلاب در سال ۹۲ و در آغاز کار دولت یازدهم بین وزیر امور خارجه ایران و آمریکا گفتگو و مذاکره آغاز شد که این کار ممکن است از دید افرادی که در سیاست سررشته زیادی ندارند، اقدام ساده‌ای به شمار آید در حالی که این کار بسیار مهم و بزرگ بود و دلیل آن این بود که ما به مردم قول داده بودیم، ظرف ۱۰۰ روز شاهد اولین تحول در این زمینه باشند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه مشاوران و همراهانم در سفر نیویورک مرا قانع کردند که برای پیشرفت مذاکرات بهتر است جواب تلفن رئیس جمهور آمریکا را بدهم و این موضوعی بود که مورد تردید من بود، اما وقتی که همه مشاوران و همراهان به اتفاق این نظر را داشتند، قبول کردم، گفت: در آخرین لحظاتی که در نیویورک حضور داشتم، رئیس جمهور آمریکا در هتل محل اقامت با من تماس گرفت و پاسخ تلفن او را دادم و این صحبت کوتاه حدودا ۲۰ دقیقه‌ای یک لوکوموتیو بسیار قوی برای حرکت قطار مذاکره بود.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در این گفتگوی تلفنی چارچوب مذاکرات را مشخص کردیم و رئیس جمهور آمریکا ۳ موضوع را برای مذاکره مطرح کرد و من در آن مکالمه گفتم که راجع به ۳ موضوع آمادگی برای مذاکره نداریم، اما اگر موضوع اول که مذاکره در مساله هسته‌ای است، به نتیجه برسد و شما آن را درست انجام دهید، موضوع دوم و سوم هم می‌تواند در دستور کار مذاکره قرار بگیرد.

دکتر روحانی اظهارداشت: این اقدام باعث شد در کمتر از ۱۰۰ روز به توافق موقت ژنو دست پیدا کنیم که در این توافق به طور موقت تحریم‌ها در بسیاری از زمینه‌ها به طور موقت برداشته شد که از جمله آن این بود که از محل پول‌هایی که در بانک‌های آمریکا بلوکه شده بود، ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار در اختیار ایران قرار می‌گرفت.

به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع رسنی دولت، رئیس جمهور با بیان اینکه از جمله توافق‌های موقت ژنو این بود که حق غنی‌سازی ایران، به رسمیت شناخته شد، گفت:‌ این مهم‌ترین دستاورد در مذاکرات کمتر از ۱۰۰ روز بود که البته هیچ‌کس حتی کارشناسان دولت هم باور نمی‌کردند که بتوانیم در مذاکرات از ۶ قدرت بزرگ دنیا این موضوع را بگیریم که ایران در داخل کشور خود حق غنی‌سازی دارد و این برخلاف آن چیزی بود که در قطعنامه‌های سازمان ملل متحد عنوان شده بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن