سازمان ملل ایرانی بودن تسلیحات حمله به آرامکو را تایید نکرد

دبیرکل سازمان ملل اعلام کرده نمی‌تواند ایرانی بودن پهپادها و موشک‌های مورد استفاده در حمله به آرامکو را تایید کند. گوترش این موضوع را در نشست شورای امنیت اعلام کرده است. آمریکا و عربستان ایران را مسئول این حمله می‌دانند.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۲۰ آذر (۱۱ دسامبر) با انتشار گزارشی به اظهارات آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد حملات روز ۱۴ سپتامبر به تاسیسات نفتی آرامکو پرداخته است. گوترش در جلسه روز سه‌شنبه ۱۰ دسامبر نتایج تحقیقات سازمان ملل را به اطلاع شورای امنیت رساند. گوترش گفته است که سازمان ملل قادر به تایید ایرانی بودن موشک‌ها و پهپادهایی که در حمله به آرامکو به کار گرفته شده‌اند، نیست.

گوترش در گزارش خود به نشست شورای امنیت گفته است: «در لحظه کنونی ما بر اساس تحقیقات مستقل خود نمی‌توانیم منشا ایرانی بودن موشک‌های کروز و همچنین پهپادهای مورد استفاده در حمله به آرامکو را تایید کنیم.»

در حالی که شورشیان حوثی در یمن رسما مسئولیت این حملات را برعهده گرفته‌اند، آمریکا و عربستان ایران را مسئول این حملات می‌دانند و بر این باورند که موشک‌ها و پهپادهایی که در این حمله به کار گرفته شده‌اند، ساخت ایران بوده‌اند.

علاوه بر ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی، سه قدرت اروپایی؛ آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز ایران را مسئول حمله به تاسیسات نفتی آرامکو اعلام کرده‌اند.

شورشیان حوثی در آن هنگام مسئولیت این حمله را برعهده گرفته بودند و ایران هرگونه مداخله‌ای در آن را تکذیب کرده بود. شورشیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند.

تحقیقات مستقل سازمان ملل

آنتونیو گوترش در گزارش خود به شورای امنیت همچنین از تحقیقات سازمان ملل در چند حمله  دیگر صورت گرفته به عربستان خبر داد. ظرف چند ماه گذشته عربستان بارها هدف حملات موشکی بوده است.

در گزارش رویترز به حمله به تاسیسات نفتی عربستان در عفیف که در ماه مه صورت گرفته بود، نیز اشاره شده است. دبیرکل سازمان ملل همچنین به حمله به فرودگاه ابها در ماه ژوئن و اوت اشاره کرده و از تحقیقات پیرامون حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در سپتامبر سال جاری خبر داده است.

در جریان حملات گسترده ماه سپتامبر به میدان نفتی خریص و پالایشگاه بقیق، این تاسیسات نفتی آسیبی جدی دیده و تولید نفت عربستان برای مدتی به میزان نصف کاهش یافته بود. در اثر حمله به تاسیسات نفتی آرامکو، تولید نفت جهانی به میزان ۵ درصد کاهش یافت. عربستان دو هفته پس از این حملات موفق به عادی سازی تولید نفت خود شد.

در گزارش رویترز آمده است که خبرنگار این خبرگزاری متن اظهارات آنتونیو گوترش درباره حملات روز ۱۴ سپتامبر به تاسیسات نفتی آرامکو را دیده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن