شرکت نفت خزر سه قرارداد پژوهشی امضا می‎کند

رئیس پژوهش و فناوری شرکت نفت خزر گفت: سه قرارداد پژوهشی به مناسبت هفته پژوهش روز دوشنبه، ۲۵ آذرماه با حضور شرکت نفت خزر به عنوان متولی پروژه‌ها و شرکت‎های انرژی دانا، پارس آرین زمین و توانا انرژی کیش به عنوان مجریان پروژه‌های پژوهشی امضا می شود.

محمدسعید حسین زاد هدف از انعقاد قراردادهای پژوهشی را بهره‌گیری بهینه از توانمندی های مراکز پژوهشی و دانش بنیان در راستای تامین نیازهای پژوهشی بخش های فنی شرکت نفت خزر برشمرد.

وی تصریح کرد: وجود مخاطرات زمین ساختی حین حفاری چاه‌های سردار جنگل، نیاز به انجام تحقیق و پژوهش‌های آتی در این زمینه را نمایان کرد و با توجه به ناشناخته بودن حوضه رسوبی دریای خزر و وجود نمونه‌های متعدد از حضور گل فشان های منطقه به عنوان نشانه‌های احتمالی وجود منابع هیدروکربن نیاز به پژوهش در این موارد را که به همدیگر مرتبط هستند، بیشتر عیان شد.

رئیس پژوهش و فناوری شرکت نفت خزر در ادامه گفت: طی جلسات متعدد فنی با بخش های اکتشاف در شرکت نفت خزر و بررسی‌های دقیق علمی، تصمیم بر تعریف پروژه‌های پژوهشی مرتبط در جهت به‎روزرسانی مطالعات پیشین و به‎کارگیری یافته‌های جدید شد و در همین راستا قرارداد اجرای پروژه با عنوان شناسایی مخاطرات زمین ساختی و زون‌های احتمالی هیدروکربوری با استفاده از روش های ژئوفیزیکی و داده‌های زمین‌شناسی و مخزنی در دریای خزر با شرکت دانش بنیان دانا انرژی منعقد می شود.

وی اظهار کرد: در این پروژه علاوه بر شناسایی زون‌های مستعد به همراه مطالعه عوامل ایجاد مخاطرات، مطالعاتی گسترده تر در خصوص زون‌های هیدروکربوری در جهت به‎روزرسانی مطالعات موجود پیشین انجام خواهد شد.

حسین زاد افزود: پروژه مکانیسم تشکیل گل فشان ها و اثرات آن در ایجاد مخازن هیدروکربوری با استفاده از تکنولوژی سنجش از دور نیز در راستای همپوشانی با پروژه شناسایی مخاطرات به بررسی و شناسایی گل فشان های حوضه خزر جنوبی از طریق اطلاعات و تصاویر ماهواره‌ای خواهد پرداخت که این پروژه با شرکت دانش بنیان و پژوهش محور پارس آرین زمین منعقد می شود.

رئیس پژوهش و فناوری شرکت نفت خزر تصریح کرد: مطالعات تکمیلی حوضه رسوبی دریای خزر در بخش جنوبی که به بررسی تاثیر پذیری از دلتاهای رسوبی تامین کننده رسوبات دریای خزر خواهد پرداخت نیز با تکمیل مراحل مطالعه و به‎روزرسانی یافته‌ها و اندوخته‌های علمی شرکت نفت خزر در بخش ایرانی آن کمک خواهد کرد.

به گزارش «انرژی امروز» از روابط عمومی شرکت نفت خزر، نتایج این مطالعات تکمیلی که در راستای تحقق اهداف و برنامه‌های مصوب شرکت ملی نفت ایران در برنامه پنج ساله ششم توسعه بر اساس نیازهای صنعت نفت در حوزه دریای خزر تعریف شده است در آینده به عنوان ورودی مطالعات دقیق‎تر و به‎کارگیری ظرفیت‌های موجود کشور در عرصه تکنولوژی و در جهت اکتشافات بیشتر و تولید از منابع کشف شده در آب‎های عمیق دریای خزر منجر خواهد شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن