ورودی آب به سدهای خوزستان انتظارات را برآورده نکرد
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به وقوع بارشهای مناسب پاییزی، گفت: ورودی آب به سدهای استان خوزستان کمتر از حد انتظار است.
فراز رابعی با اشاره به اینکه در شروع سال آبی جدید پیشبینیهای بلندمدت سازمان هواشناسی از پاییزی نرمال تا بیش از نرمال در برخی مناطق حکایت داشت، افزود: اطلاعات ایستگاههای سنجش و مرکز مانیتورینگ سازمان آب و برق نشان میدهد این شرایط به لحاظ میزان بارندگی محقق شده، اما توزیع نامناسب زمانی و مکانی بارشها موجب شده که همچنان ورودی آب به مخازن سدهای استان خوزستان نسبت به شرایط طبیعی بهطور متوسط 14 درصد کاهش داشته باشد.
وی، شدت این کاهش را در حوضه مارون تا 33 درصد عنوان کرد و با بیان اینکه حجم ورودی آب به سدها و رودخانههای استان نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 2 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است، گفت: در این مدت مصارف آب در پاییندست سدهای استان نیز روند افزایشی داشته، بهگونهای که 2.9 میلیارد مترمکعب آب بیشتر از سال گذشته برای تامین نیازهای مختلف رها شده است.
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان افزود: تدوین سیاستهای بهرهبرداری از مخازن سدها با مبانی کاملا فنی و علمی، با اولویت ایجاد ظرفیت مناسب برای مهار و کنترل سیلابهای محتمل تدوین شده و تامین نیازهای معمول و طبیعی منطقه را نیز شامل میشود.
رابعی با اشاره به تشکیل ستاد مدیریت سیلاب سازمان و شورای مشورتی متشکل از متخصصان و دانشگاهیان تصریح کرد: از تمامی ظرفیتها برای ایجاد آمادگی و اخذ تصمیمات مناسب استفاده شده است.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، معاون مطالعات پایه جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، ظرفیت مهار سیلاب سدهای استان خوزستان را در حال حاضر، حدود 9 میلیارد متر مکعب اعلام کرد.