سد سرنی از دشت میناب در سیل اخیر محافظت کرد
حجم بالای بارندگی در جنوب شرق کشور و بروز سیلاب شدید در استان هرمزگان و در منطقه میناب باعث شد سد سرنی طی ابتدای هفته سیلابی با دبی متوسط 120 مترمکعب بر ثانیه را کنترل و ذخیره کند.
بهروز مرادی، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ضمن اعلام این خبر با بیان اینکه بارندگیهای اخیر در استانهای جنوبی کشور باعث بروز سیلاب مهیب شد، گفت: با توجه به آمادگی که در این زمینه داشتیم تمام هشدارها و آمادگیها توسط همکاران در سد سرنی مورد توجه قرار گرفته و با آمادگی کامل و برنامهریزی انجام شده بارندگیها را پیشبینی و رصد نموده و توانستیم این سیلاب را بهخوبی مهار کنیم.
وی افزود: این سیلاب از ظهر روز 20 دیماه در منطقه میناب آغاز شد، بهطوری که آب ورودی به مخزن سد سرنی در طول سیلاب معادل 25،71 میلیون مترمکعب برآورد شد و با مدیریتی که در مخزن سد صورت گرفت موفق شدیم تا از رها شدن سیلاب در دشت میناب و وارد آمدن خسارت به پاییندست این سد تا حد زیادی جلوگیری به عمل آورده و تمامی آب ورودی از بالادست به مخزن سد سرنی را ذخیره کنیم.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ادامه داد: این سیلاب طی روزهای 22 و 23 دیماه نیز در جریان بود و زمان وقوع سیلاب در محدوده سد سرنی حدود ۶۰ ساعت بوده که بالاترین میزان حجم ورودی به مخزن در ساعت ۵ صبح ۲۱ دیماه با دبی معادل ۸۶۳ مترمکعب بر ثانیه جریان داشته همچنین دبی متوسط رودخانه در طول سیلاب در حدود ۱۲۰ مترمکعب در ثانیه بوده است.
وی گفت: با توجه به حجم ورودی سیلاب به مخزن و موجودی قبلی در مخزن سد، حجم فعلی آب موجود در مخزن سد سرنی معادل 35 میلیون مترمکعب بوده و تراز فعلی معادل 131 متر از سطح دریاست.
مرادی خاطرنشان کرد: در آینده طبق برنامه هدفگذاری شده بخشی از آب مهار شده صرف تزریق به آبخوان دشت میناب جهت احیای آن خواهد شد.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، سد سرنی در سیلاب اخیر با مهار ۲۵ میلیون مترمکعب آب ورودی بآب ورودی در طول ۵۷ ساعت و پیک سیلاب ۸۶۳ مترمکعب بر ثانیه، توانست از بروز خسارتی سهمگین در پاییندست سد جلوگیری کرده و از هدررفت تمامی حجم آب و رفتن آن به سمت دریا جلوگیری کند.