بی اعتنایی بورس‌ های آسیا و اروپا به فاز نخست توافق تجاری

روند معاملات در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر اخبار مختلفی قرار گرفت. پس از تهدید کره شمالی به خروج کامل از مذاکرات خلع سلاح هسته ای، مقامات آمریکایی از این کشور خواسته اند تا به مذاکرات باز گردد. از طرف دیگر احتمال دعوت رئیس جمهور کره جنوبی از رهبر کره شمالی برای سفر به سئول، امیدواری‌ها به بازگشت آرامش به شبه جزیره کره را تقویت کرده است. وزارت خزانه داری آمریکا در اقدامی غیرمنتظره، دو شرکت کره ای را به اتهام ارسال نیروی کار از کره شمالی به کشورهای خارجی تحریم کرده است.

در حوزه جنگ تجاری پس از ۱۷ ماه اختلاف گسترده، نخست وزیر چین با سفر به واشنگتن فاز نخست توافق تجاری با آمریکا را امضا کرد. این پیمان که بخشی از یک توافق بزرگ‌تر خواهد بود چین را مکلف به افزایش خرید از آمریکا در ازای برداشته شدن بخشی از تعرفه های آمریکا بر روی محصولات چینی می‌کند. علاوه بر آن آمریکا با کانادا و مکزیک نیز پیمان جدید تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به `نفتا` را امضا کرده است که این پیمان آزاد تجاری رای موافق کنگره را نیز کسب کرد. از سوی دیگر اما اختلافات تجاری آمریکا با اروپا مجددا شعله ور شده است و پس از جریمه سنگین گوگل در فرانسه و تحریم پروژه نورد استریم ۲ توسط آمریکا که قرار است گاز روسیه را به آلمان برساند، تنش های بین اروپا و آمریکا شدت گرفته است.

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته  شدند. شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با ۰.۳۱ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۹ هزار و ۳۰.۲۲  واحد بسته شد. شاخص `اس اند پی ۵۰۰` با ۰.۱۹ درصد افزایش تا سطح ۳۲۸۹.۲۹ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با صعود ۰.۰۸ درصدی در سطح ۹۲۵۸.۷۰ واحدی بسته شد.

هانا اندرسون، استراتژیست سهام در بانک جی پی مورگان گفت: با وجود آن‌که از مدت ها پیش منتظر امضای چنین چیزی بودیم، واکنش سرد مقامات چینی به امضای این توافق باعث شد تا هیجان معامله‌گران فروکش کند.

هم‌چنین در تحولات داخلی آمریکا، کنگره که اکثریت آن در اختیار دموکرات‌ها است ترامپ را به دو اتهام سو استفاده از قدرت و سنگ اندازی در کار کنگره مقصر دانسته است و نانسی پلوسی، رئیس کنگره پس از مدت ها کش و قوس سرانجام پرونده استیضاح وی را به مجلس سنا ارسال کرده است. به نظر نمی رسد که با توجه به اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا، استیضاح ترامپ رای بیاورد.

استفان اینس، استراتژیست ارشد بازارهای آسیایی در موسسه اکسی تریدر گفت: به لطف کاهش تنش های بین آمریکا با چین و ایران، تمایل معامله گران به خرید سهام افزایش یافته است. حتی یک توافق موقت بین چین و آمریکا نیز می‌تواند دست کم در کوتاه مدت خیال معامله گران را راحت کند. فکر نمی‌کنم امسال روابط بین دو طرف به مانند سال قبل پرتنش باشد.

از سوی دیگر، بورس‌های اروپایی کماکان تحت تاثیر وقایع مربوط به فرانسه و انگلیس قرار دارند. مجلس انگلیس با اکثریت آرا با لایحه توافق دولت این کشور و اتحادیه اروپا بر سر خروج از اتحادیه اروپا تا سی  و یکم ژانویه موافقت کرده است. بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در توئیتی وعده داده است دولت با افزایش سرمایه گذاریها در زیرساخت‌های این کشور، اقتصادی نیرومندتر را بنا کند. در فرانسه نیز دولت برای راضی کردن اعتصاب‌کنندگان به از سرگیری فعالیت خود وعده داده است لایحه پیشنهادی خود برای اصلاح نظام بازنشستگی را تا حد زیادی تعدیل کند. لایحه جنجالی دولت فرانسه برای اصلاح نظام بازنشستگی باعث رقم خوردن طولانی‌ترین اعتصابات تاریخ معاصر این کشور و استعفای وزیر بازنشستگی این کشور شده است. بانک مرکزی فرانسه هشدار داده است اعتصابات باعث کاهش محسوس رشد اقتصادی این کشور خواهد شد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص فوتسی ۱۰۰ بورس لندن با ۰.۲۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۶۴۲.۸۰ واحد بسته شد. شاخص کک ۴۰ بورس پاریس با ریزش ۰.۱۴ درصدی در سطح ۶۰۳۲.۶۱ واحد بسته شد و شاخص دکس ۳۰ بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۱۸ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۴۳۲.۳۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص ایبکس ۳۵ ۰.۱۷ درصد پایین رفت و به ۹۵۱۱.۷۰ واحد رسید.

از سوی دیگر در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص  نیک کی ۲۲۵ بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۰۷ درصدی تا سطح ۲۳هزار و ۹۳۳.۱۹ واحدی بالا رفت و شاخص هانگ سنگ بورس هنگ کنگ با ریزش ۰.۰۲ درصدی به ۲۸ هزار و ۷۶۶.۴۴ واحد رسید.

در چین شاخص شانگ‌های کامپوزیت با ریزش ۰.۴۲ درصدی در سطح ۴۱۴۹.۰۴ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰ بورس سیدنی با ۰.۶۲ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۰۴۱.۷۸  واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص تاپیکس ژاپن نزولی بود.

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت وست تگزاس اینتر مدیت با ۰.۶۱ درصد افزایش به ۵۸.۱۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۵۵ درصدی به ازای ۶۴.۳۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با کاهش ۰.۲ درصدی به ۱۵۵۳.۲۱ دلار رسید. هر اونس نقره با ریزش ۰.۴۹ درصدی به ازای ۱۷.۹۰ دلار مبادله شد. 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن