کره جنوبی برای تامین امنیت کشتیرانی ناوشکن به خلیج فارس می‌فرستد

کره جنوبی تصمیم گرفته یک ناوشکن و ۳۰۰ سرباز به تنگه هرمز اعزام کند. کره جنوبی اعلام کرده است که اعزام این ناوشکن مستقل از ماموریت دریایی بین‌المللی به فرماندهی آمریکا صورت می‌گیرد.

کره جنوبی تحت فشار سیاسی آمریکا تصمیم به اعزام نیروی نظامی به خلیج فارس و تنگه هرمز گرفته است. گفته می‌شود که افزایش تنش بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا علت اتخاذ این تصمیم بوده است.

خبرگزاری فرانسه (AFP) روز سه‌شنبه اول بهمن (۲۱ ژانویه) با انتشار گزارشی از سئول، پایتخت کره جنوبی، از آمادگی این کشور برای حضور نظامی در آب‌های خلیج فارس و تنگه هرمز خبر داده است.

وزارت دفاع کره جنوبی رسما اعلام کرده است که این کشور یک ناوشکن و همچنین ۳۰۰ سرباز به تنگه هرمز اعزام خواهد کرد.

این خبرگزاری اعلام کرده است که وزارت دفاع کره جنوبی این تصمیم را زیر فشار دولت ترامپ و در ارتباط با افزایش تنش بین ایران و آمریکا اتخاذ کرده است.

ایالات متحده آمریکا جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به نفتکش‌ها در خلیج فارس می‌داند. آمریکا با هدف تضمین کشتیرانی آزاد در آب‌های خلیج فارس و به‌ویژه در تنگه هرمز اقدام به برپایی یک ماموریت بین‌المللی دریایی نموده است. فرماندهی این ناوگان دریایی با ایالات متحده آمریکا است.

کره جنوبی و ناوگان بین‌المللی

تصمیم کره جنوبی به حضور نظامی در خلیج فارس، دولت این کشور را در موقعیت دشواری قرار داده است. کره جنوبی از نخستین سال‌های دهه ۶۰ قرن گذشته میلادی با ایران مناسبات دوستانه‌ای دارد. افزون بر آن، ایران یکی از تامین کنندگان اصلی نیازهای کره جنوبی به انرژی محسوب می‌شود.

وزارت دفاع کره جنوبی اکنون اعلام کرده است که این کشور ماموریت دریایی مقابله با دزدان دریایی در سومالی را به طور موقت گسترش داده و فعالیت نیروی دریایی خود را به خلیج فارس و دریای عمان نیز گسترش خواهد داد.

کره جنوبی اعلام کرده است که ماموریت دریایی این کشور در خلیج فارس و دریای عمان بخشی از ماموریت بین‌المللی دریایی تحت فرماندهی آمریکا نخواهد بود، اما این کشور با مرکز فرماندهی آمریکا همکاری خواهد داشت. تبادل اطلاعات یکی از عرصه‌های همکاری نیروی دریایی کره جنوبی و مرکز فرماندهی آمریکا اعلام شده است.

لازم به یادآوری است که دو کشور کره جنوبی و آمریکا با یکدیگر پیمان امنیتی دارند. این در حالی است که درخواست دولت ترامپ از کره جنوبی برای پذیرش میلیاردها دلار هزینه سربازان آمریکایی مستقر در آن کشور بر مناسبات دو کشور سایه انداخته است.

ایالات متحده آمریکا برای دفاع از امنیت کره جنوبی در برابر تهدیدهای کره شمالی ۲۸ هزار و ۵۰۰ سرباز در خاک کره جنوبی مستقر کرده است.

تصمیم کره جنوبی برای اعزام ناوشکن و سرباز به تنگه هرمز یک هفته پس از اظهارات هری هاریس، سفیر آمریکا در کره جنوبی اتخاذ می‌شود.

سفیر آمریکا در سئول به اهمیت کشتیرانی آزاد و نقل و انتقال نفت از آب‌های خلیج فارس برای کره جنوبی اشاره کرده و تضمین امنیت تردد کشتی‌های تجاری برای این کشور را حیاتی ارزیابی کرده بود.

کره جنوبی ۷۰ درصد از نیاز خود را به نفت از طریق آب‌های خلیج فارس تامین می‌کند. این کشور نیز همچون بسیاری دیگر از وارد کنندگان نفت از ایران در برابر سیاست تحریم‌های نفتی ایران از سوی آمریکا تسلیم شده و به واردات نفت از آن کشور خاتمه داده‌اند.

در اثر این تحریم‌های نفتی، درآمدهای نفتی ایران حدود ۹۰ درصد کاهش یافته است. آمریکا با اعمال فشار بر شرکت‌های چینی بر آن است تا کل صادرات نفتی ایران را فلج کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن